• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za unapređenje željeznice 5,7 miliona evra

Vlada RS uložiće do kraja 2014. oko 5,7 miliona evra za rješenje bezbjednosti željezničkih stanica i pružnih prelaza na području opštine Čelinac.

 Za unapređenje željeznice 5,7 miliona evra Izvor: MONDO

To je novinarima rekao ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je rekao da su to sredstva iz kreditne linije od Evropske razvojne banke i Evropske investicione banke, čiji je ukupni iznos 23 miliona evra.

Od ovih sredstava u navedene svrhe dva miliona evra biće uloženo u Čelincu, u Jošavki 1,7 milion evra i u Šnjegotini dva miliona evra.

"Na pruzi kroz Čelinac postoji 17 prelaza i veći dio ih je loše riješen pa saobraćajne nezgode sa ljudskim žrtvama nisu rijetkost", rekao je Čubrilović novinarima u Čelincu nakon sastanka sa načelnikom ove opštine Momčilom Zeljkovićem.

Ministar je istakao da će Vlada podržati i gradnju zaobilaznice kroz Čelinac na magistrali Banjaluka – Teslić, ukoliko lokalna zajednica riješi imovinsko-pravne prepreke.

Načelnik opštine Momčilo Zeljković rekao je da je, prema projektu, zaobilaznica duga 3,1 kilometar, a investicija iznosi oko pet miliona maraka.

On je objasnio da je veći dio te trase opterećen imovinsko-pravnim problemima, te da je za te svrhe potrebno izdvojiti oko milion maraka, što nije moguće realizovati kroz opštinski budžet.

Zeljković je rekao da samo na dijelu kroz Industrijsku zonu, nema tih prepreka, te očekuje podršku Vlade Republike Srpske za početak gradnje te dionice što bi za privredne kolektive u zoni bilo od velike pomoći.

Čubrilović i Zeljković su se saglasili da je mreža lokalnih puteva na području opštine zadovoljavajuća i podsjetili da je u tu svrhu Vlada Srpske posljednjih godina uložila oko 15 miliona maraka.

Da bi cijela mreža lokalnih puteva bila asfaltirana preostaje još završetak dionice u dužini od 1,7 kilometara kroz selo Šahinovići, na putu Čelinac – Memići, prema Kneževu, i dva kilometra kroz Goznu, na putu Čelinac – Slatina, prema Laktašima i Srpcu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE