• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispisana najveća razglednica na svijetu

Stanovnici Banjaluke ispisali su danas najveću razglednicu na svijetu, dimenzija 10 puta šest metara

 Ispisana najveća razglednica na svijetu Izvor: MONDO

Stanovnici Banjaluke danas su na najvećoj razglednici na svijetu, dimenzija 10 puta šest metara, ispisali svoje želje, ideje i prijedloge o tome kako popraviti položaj mladih i djece iz ruralnih područja.

Razglednicu je u banjalučkom Domu omladine izložilo Udruženje građana Centar za kreativni rad sa djecom "Dobri medo" u sklopu akcije "Djeca iz ruralnih područja imaju pravo na umjetnost i kulturu".

Cilj ove aktivnosti bio je animiranje javnosti da utiče na vlasti kako bi bio formiran zajednički fond za finansiranje dugoročnih programa socijalne i kulturne integracije djece i mladih iz ruralnih područja.

Akciji su se pridružili mališani iz gradskih škola, ali i njihovi stariji sugrađani, koji su na poleđini razglednice pisali svoja razmišljanja o ovoj temi.

Paralelno sa ovom aktivnošću, mladi iz BiH šalju razglednice poslanicima u državnom i entitetskim parlamentima na kojima su ispisani njihovi najveći problemi i prijedlozi kako da budu rješeni.

Udruženje građana "Dobri medo" iz Banjaluke osnovano je 2007. godine, a radi na poboljšanju položaja djece i mladih, dok se u protekle tri godine specijalizovalo za rad sa djecom i mladima iz ruralnih područja.

"Dobri medo" je realizovao veliki broj projekata u 19 ruralni područja, a Skupština grada Banjaluka je 2011. godine proglasila ovo udruženje za organizaciju od posebnog značaja.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE