• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas oblačno

U BiH danas će biti pretežno oblačno, slab snijeg moguć je na zapadu i u višim predjelima na istoku.

 Danas oblačno Izvor: MONDO

Na području Semberije moguća je slaba kiša, a na jugu će biti sunčano uz malu oblačnost.

Maksimalna temperatura vazduha biće između nula do osam, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Han Pijesak, Gacko, Istočni Drvar i Mrakovica minus četiri, Drinić i Nevesinje minus tri, Mrkonjić Grad i Čemerno minus dva, Sokolac minus jedan, Sarajevo, Tuzla, Srbac, Bileća, Šipovo, Mlječanica i Ribnik nula, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Zenica, Gradiška, Derventa i Novi Grad jedan, Zvornik i Srebrenica dva, Rudo, Višegrad, Foča i Trebinje tri, te Mostar pet stepeni Celzijusovih.

Visina snježnog pokrivača: Čemerno 96 centimetara, Istočni Drvar 66, Mrakovica 50, Drinić 33, Han Pijesak 28, Nevesinje i Mlječanica 25, Novi Grad i Gacko 18, Mrkonjić Grad 15, Ribnik 14, Prijedor 10, Banjaluka i Šipovo osam, Doboj i Derventa dva centimetra.

Ugažen snijeg i poledica na kolovozima


Kolovozi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su uglavnom mokri na većini putnih pravaca, a preko planinskih prevoja ima mjestimično ugaženog snijega.

Na prilazu mostovima, preko nadvožnjaka i u usjecima moguća je poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Regionalni put Ulog–Klanci, preko prevoja Morine, neprohodan je zbog snježnih smetova.

Radovi su u toku na putnom pravcu Mesići-Višegrad, te Doboj-Modriča u mjestu Šešlije, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu Foča-Čemerno-Gacko saobraćaj je zabranjen za sva vozila ukupne mase do 15 tona, na pravcu Brod na Drini-Šćepan Polje za teretna vozila nosivosti iznad 12 tona i na regionalnom putu Karanovac-Kneževo u mjestu Karanovac preko mosta na rijeci Vrbas za sva vozila čija ukupna masa premašuje 20 tona.

Zbog snježnih nanosa na snazi je zabrana saobraćanja teretnih vozila nosivosti veće od 7,5 tona na planinskom prevoju Ripač u Federaciji BiH, na dionici magistralnog puta Petrovac-Bihać, kao i na dionici magistralnog puta Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Zbog nepovoljne vremenske situacije u Hrvatskoj, na Graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila nosivosti veće od 7,5 tona.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE