• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ponovo ću se kandidovati

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će se ponovo kandidovati za predsjednika i pokušati da pobijedi.

 Dodik: Ponovo ću se kandidovati  Izvor: MONDO

"Pobjedili smo na izborima, ali smo svjesni da možemo jednog dana i da izgubimo. To je legitiman proces u demokratskim zemljama. U političkoj borbi iznose se različiti stavovi", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da neće smatrati tragičnim ukoliko izgubi na izborima, ali da će se boriti da pobijedi.

"Ako ne pobijedim, to nije kraj svijeta. Ja sada radim svoj posao i Republika Srpska ima institucionalnu stabilnost. Kada se bavite politikom onda se i beznačajni tipovi bave vama. Sve što je legitimno – zakonito je i dozvoljeno", rekao je Dodik za sarajevsku televiziju "Face".

On je istakao da je najbitnije da je stabilnost Republike Srpske neupitna.

"Nikada se neću braniti od svoga naroda. Dobro rezonujem i procjenjujem stvari. Nisam nikada radio ništa na štetu bilo kog čovjeka u ovoj zemlji. Samo izvršavam svoje obaveze prema zakonu i Ustavu", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da nije za ukidanje Oružanih snaga BiH, ali da jeste za demilitarizaciju BiH.

Govoreći o pravu na samoopredjeljenje Republike Srpske, Dodik je rekao da je to pravo iz konvencije UN. "To znači da Republika Srpska može samostalno da odlučuje. Zašto se drugi dio BiH ne potrudi da ostanemo u BiH i ne pokaže više uvažavanja za Srpsku. Nikoga ne mrzim, ja sam samo političar i imam političke stavove i ne zatvaram nijednu mogućnost", objasnio je Dodik.

On je ocijenio da u BiH neke međunarodne organizacije imaju veći značaj nego organi BiH. "Svaka zemlja mora da ima autentične stavove, a ne da ih gradi na bazi nekog međunarodnog faktora", naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je pozicija Rusije u BiH veoma korektna i da se ova država ne ponaša izvan onog što se zove Dejtonski sporazum.

"Nikada nisam čuo neke njihove skrivene namjere. Nedavno sam razgovarao i sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom koji je ponovio da je za mir, razvoj i Dejtonski sporazum. Rusija ima legitiman interes da širi svoju ekonomiju u BiH", naveo je Dodik.

On je rekao da sa prvim potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem nema nijedan problem i da je iznenađen njegovom energijom i pristupom problemima. "Poštujem činjenicu da se Srbija opredijelila za Vučića", rekao je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE