• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novorođenčad će ostati bez matičnih brojeva?

Zbog opstrukcija ključnih zakona iniciranih iz Ministarstva civilnih poslova BiH, od strane partija iz FBiH, BiH će se suočiti sa ogromnim problemima.

 Novorođenčad će ostati bez matičnih brojeva? Izvor: MONDO

Između ostalog, novorođenčad će čak ostati bez matičnih brojeva, upozorio je danas Nebojša Radmanović, predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a, a pišu Nezavisne.

On je pojasnio da su stranke iz FBiH, zbog problema u tom entitetu, srušile tri zakona - zakon o matičnom broju, zakon o državljanstvu i zakon o prebivalištu i boravištu, zbog čega je pozvao predstavike međunarodne zajednice da se uključe u rješavanje ovog problema.

"Međunarodna zajednica bi više trebalo da pomogne u tom dijelu, a ne da stavove iz FBiH nameće nama u RS i tako BiH dovodi u još težu situaciju", rekao je Radmanović.

Istakao je da je stav SNSD-a da bi svim građanima BiH trebalo da bude omogućeno da sa ličnom kartom prelaze u Hrvatsku, bez obzira što će to za njih od 1. jula ove godine biti šengenska granica.

"Svakodnevno se radi u Savjetu ministara BiH, koji je preduzeo određene mjere svjestan onoga što donosi ulazak Hrvatske u EU, kao i u radnim grupama da se što je moguće lakše prihvati takva situacija", naveo je Radmanović, koji je i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Podsjetio je da, ukoliko bude usvojen stav da samo stanovništvo iz pograničnog dijela bude moglo prelaziti granicu sa ličnom kartom, to znači da će polovina stanovništva moći prelaziti sa ličnom kartom, s obzirom na činjenicu da dosta bh. građana posjeduje i državljanstvo Hrvatske, pa samim tim postaju i državljani EU.

On je istakao da nedavni susret člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića sa predsjednikom Irana Mahmutom Ahmadinedžadom nije bio planiran, ali da to nije zabranjeno.
SNSD će sve učiniti da ne dođe do raspada bilo kakvih koalicija, kazao Radmanović

"Predsjedavajući ili drugi član Predsjedništva BiH koji predvodi delegaciju na multilateralnim skupovima, samostalno, zavisno od situacije, održava bilateralne sastanke", pojasnio je

Radmanović te je dodao da je Predsjedništvo donijelo odluku da Izetbegović predstavlja BiH na skupu Organizacije islamske saradnje, koji je održan u Kairu.

Na takvim multilateralnim skupovima, kako je rekao, predviđeno je da predstavnik bh. delegacije ostvari što je više moguće bilateralnih susreta te je podsjetio da BiH ima diplomatske odnose sa Iranom.

Istakao je da SNSD zasad nije donio nikakav zvanični stav o rekonstrukciji Vlade RS te je dodao da će ta stranka, koja je preuzela odgovornost za Vladu iako nisu svi ministri iz SNSD-a, ocjenu Vladi dati nakon što se uvjeri kako Vlada sprovodi Ekonomsku politiku, iza koje je takođe stao SNSD.

"Sve informacije koje se o tome sad pojavljuju u vezi s tim predstavljaju samo spekulacije. Imamo rasprave o tome, ali u ovom momentu nemamo stav", rekao je Radmanović.

Dodao je da postoje problemi u Skupštini grada Banjaluke u funkcionisanju koalicije, ali da će SNSD sve učiniti da ne dođe do raspada bilo kakvih koalicija i u toj i u ostalim skupštinama u kojima je SNSD koalicioni partner.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE