• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Livno: Poslanici SNSD-a zamrznuli rad

Poslanici SNSD-a u Skupštini Livanjskog kantona zamrznuli su rad dok ne budu riješeni problemi Srba u opštinama Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč.

 Livno: Poslanici SNSD-a zamrznuli rad Izvor: MONDO

Šef srpskog Kluba poslanika Slaviša Mihajlović rekao je Srni da su glavni problemi Srba u Livanjskom kantonu nezaposlanost, odlaganja potpisivanja sporazuma o liječenju povratnika u Banjaluci, neravnomjerna raspođela budžetskih sredstava, te usvajanje novog zakona o šumama.

Mihajlović ističe da kanton blokira potpisivanje sporazuma o saradnji kantonalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja i Kliničkog centra Banjaluka koji bi omogućio liječenje srpskih povratnika u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

To je, ističe Mihajlović, vitalni interes povratničkog stanovništva, čija je struktura takva da zahtijeva stalnu zdravstvenu zaštitu.

"Loše organizovana zdravstvena zaštita u Federacije BiH dovela je do toga da se Srbi odjavljuju iz FBiH da bi mogli adekvatno da se liječe", kaže Mihajlović.

Sa područja opštinama Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo odjavio se veći Srba koji su se prijavili u Banjaluku.

"Iako smo sa dva HDZ i SDA dio kantonalne vlasti ne želimo učestvovati u odlučivanju parlamenta dok ne budu riješeni problemi Srba u povratničkim opštinama", poručuje Mihajlović.

Poslanik u Skupštini Livanjskog kantona Marko Bosnić upozorava da je adekvatna zdravstvena zaštita jedan od ključnih problema povratničke populacije u Livanjskom kantonu.

Bosnić kaže da su srpski povratnici u podređenom položaju u gotovo svim oblastima života i rada, te da su diskriminisani od zapošljavanja do ostvarivanja ostalih ljudskih prava.

Poslanici SNSD-a juče nisu učestvovali u zasjedanju Skupštine Livanjskog kantona.

Direktor banjalučkog Kliničkog centra Brane Topić tvrdi da liječenje pacijenata iz ovog kantona neće predstavljati opterećenje i dodaje da ova zdravstvena ustanova ima kapacitete da pruži zdravstvenu zaštitu i pomoć svim pacijentima bez obzira na to odakle dolaze.

Srpski ministri iz reda SNSD-a prije petanestak dana zamrznuli su rad u Vladi Livanjskog kantona.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE