• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Neophodne promjene u Vladi RS

Predsjednik IO SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je da će u narednih nekoliko dana biti razriješene sve nedoumice u vezi sa rekonstrukcijom Vlade RS.

 Radmanović: Neophodne promjene u Vladi RS Izvor: MONDO

Radmanović je naveo da će to biti nakon što se obave završni razgovori sa premijerom Aleksandrom DŽombićem, pojedinim ministrima i koalicionim partnerima DNS-om i SP-om.

On je za "Pres Republike Srpske" rekao da razgovori o rekonstrukciji Vlade u vrhu stranke traju od početka godine i da postoji zaključak da su neophodne promjene.

U SNSD-u, ističe Radmanović, postoji kritički osvrt na rad premijera DŽombića, jer je on najodgovorniji za funkcionisanje Vlade.

"Rekonstrukciju vrši premijer i ima pravo da smijeni jednu trećinu ministara. Ako premijer podnese ostavku, pada cijela Vlada. Ako bude smijenjen, opet pada Vlada. To su tehnička pitanja ali mogu biti suštinska", pojašnjava Radmanović.

Radmanovića kaže da je aktuelni ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović kandidat za najodgovornije funkcije s obzirom na dosadašnje rezultate, ali da stranka još nije pominjala ime kandidata za premijera.

On naglašava da u stranci nema sukoba već ima različitih mišljenja, te napominje da je riječ o moćnoj partiji u kojoj ima veliki broj kvalitetnih kadrova i mladih ljudi.

Radmanović, koji je i predsjedavajući Predsjedništva BiH, smatra da lideri partija vladajuće većine u BiH treba da se dogovore o osnovnim pravcima i da stvari pređu u institucije.

"Potpuno je jasno da je riječ o šest ljudi koji mogu mnogo toga da pokrenu ili zaustave i veoma je važno to što rade, ali oni ne mogu da mijenjaju institucije", poručio je Radmanović.

On je naglasio i da BiH još šest-sedam godina neće prići NATO-u i da će, kada se to dogodi, političari reći "da idemo ili ne, ili će da pitaju građane na referendumu".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE