• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikšić: Ostajem premijer FBiH

Premijer FBiH Nermin Nikšić izjavio je danas da su političke stranke dogovorile raspodjelu pozicija u eventualnoj novoj federalnoj vladi.

 Nikšić: Ostajem premijer FBiH Izvor: MONDO

On je rekao da će ostati na ovoj funkciji.

Nikšić nije želio da kaže na koji način je dogovorena raspodjela pozicija, jer to još nije za javnost, kao i da o imenima još ni sa kim nije razgovarao.

On je rekao novinarima u Mostaru da ne zna kada i kako će se riješiti započeta rekonstrukcija vlasti, ističući da će federalna Vlada do tada raditi u okvirima koje joj je zadao parlament da život u FBiH ne bi bio ugrožen.

"Vlada treba izvršavati svoje obaveze. Mi ćemo razmatrati sva ona pitanja koja su ključna za život u Federaciji BiH, pri čemu ćemo se uzdržati od strateških odluka koje bi dodatno usložile stabilnost FBiH ili od nekih imenovanja", rekao je Nikšić.

Inicijativa za izglasavanje nepovjerenja federalnoj Vladi upućena je Ustavnom sudu Federacije BiH na odlučivanje, jer je na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH 15. februara većina delegata iz reda bošnjačkog naroda glasalo protiv smjene Vlade FBiH.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH izglasao je 12. februara nepovjerenje Vladi Federacije BiH na inicijativu nove parlamentarne većine koju čine SDP BiH, SBB, HDZ BiH i HDZ 1990.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE