• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Uhvatili smo SDS u lopovluku

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da je će zatražiti odgovornost SDS-a zbog donošenja štetnih odluka za Republiku Srpsku na nivou BiH.

 Dodik: Uhvatili smo SDS u lopovluku Izvor: MONDO

Dodik je ocijenio da je saradnja SNSD-a sa SDS-om na nivou BiH opterećena samostalnim nastupima SDS-a koji dovode do donošenja štetnih odluka za Republiku Srpsku.

Dodik je naveo da su predstavnici SDS-a pokazali spremnost da budu izdajnici, jer su glasali za Zakon o carinskoj tarifi mimo koalicionog spoprazuma sa SNSD-om.

"Pozvaću ih veoma brzo na razgovor između SNSD-a i SDS–a da objasne kako su mogli da prekrše koalicioni sporazum u kome piše da ne mogu da glasaju mimo nas“, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodik je naveo da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović predlagao neke zakone koje je SNSD pet godina sprečavao da uđu u parlament.

"A onda je samo dizanjem ruke Ognjena Tadića, koga smo mi izabrali našim kapacitetima da bude predsjedavajući Doma naroda, dat legitimitet zakonu koji je štetan za Republiku Srpsku“, rekao je Dodik.

On je naglasio da SNSD neće preći preko takvih stvari. „Ne mogu se oni igrati na priči o patriotizmu, a raditi stvari koje su u suštini loše za Republiku Srpsku i koje ih pozicioniraju kao politički ološ koji pokušava da napravi javnu predstavu, a čini štetnu stvar“, kaže Dodik.

On je naveo da je donošenje tog zakona dovelo do problema sa uvozom mesa, jer je donesena odluka koja je omogućila da Savjet ministara BiH, a ne parlament, kako je to bilo ranije, može da daje saglasnost, odnosno sam ministar, a to je štetno za Republiku Srpsku.

"To je dio izgubljene kontrole koju smo mi imali. Može sada neko reći - pa ministar je Šarović! A šta ako ne bude Šarović? Hoće li se vratiti taj zakon? Neće se vratiti", rekao je Dodik.

On je rekao da SDS na nivou BiH nastoji da prikaže kako se bez njih nešto ne može, a u suštini se bavi spekulacijama.

„Mi ćemo tražiti odgovornost od SDS-a i saopštićemo javnosti da se bave spekulacijama, da su šićardžije i da to nije odgovorna politika, nego da je to politika ličnog interesa koji omogućava da određene grupe sada dobijaju dozvole za uvoz i upropaštavju nam poljoprivrednu proizvodnju, a prikazuju se kao silne patriote“, rekao je Dodik.

On naglašava da je upozorio predsjednika SDS-a Mladena Bosića na to. "Nisam znao sve detalje, a sad sve znam. Imam još svašta da mu kažem, što ću učiniti na sastanku na koji ću pozvati SDS i te stvari SNSD neće dozvoliti“, navodi Dodik.

On ističe da je SNSD uložio sav svoj politički kapital da bi 2006. godine zaustavio ruiniranje Republike Srpske.

"Patriotski posao SDS-a do 2006. godine poznat je. Uhvatili smo ih u krađi ili u lopovluku koji je evidentan na štetu Republike Srpske. Za to će morati odgovarati! Ili će promijeniti svoje ljude i dovesti nove ili ćemo se oko toga razići! Mi te stvari nećemo trpjeti. Ono što je protiv Republike, to je i protiv SNSD-a!
“, kaže Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE