• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić: Ostavka moralan i odgovoran čin

Vlada RS podnijela je kolektivnu ostavku na zahtjev predsjednika Milorada Dodika. Džombić rekao da je ostavka “moralna i politički odgovorna”.

 Džombić: Ostavka moralan i odgovoran čin Izvor: MONDO

“Prije dvije godine dobio sam podršku SNSD-a, predsjednika Dodika i koalicionih partnera da sastavim Vladu RS koju sam vodio. Sada kada mi je ta podrška uskraćena smatram da je moralno i politički odgovorno  da podnesem ostavku”, rekao je Džombić.

On je rekao da objašnjenje zahtjeva sa smjenu Vlade "nije previše sadržajan" i da ne postoji ništa novo što javnost već ne zna te da se sve svodi na "novi impuls".

"Ne bih volio da bilo ko pamti ovu Vladu kao Vladu sa nedostatkom impulsa, jer njega je bilo, već po značajnim projektima, politikama i reformama koje smo više ili manje uspješno realizovali", rekao je Džombić na nakon 104. sjednice Vlade, posljednje kojom je predsjedavao.

On je istakao da je Vlada RS koju je vodio radila u teškim uslovima, ali da smatra da je rukovodio Vladom profesionalno i odgovorno i da je Vlada ispunjavala ciljeve definisane ekspozeom i ekonomske politike koju je donijela.

"Da li je moglo bolje? Uvijek može bolje. Da li sam ja mogao bolje? Da li je Vlada RS mogla bolje?  Mogao sam i mogli smo bolje, posebno da sam imao podršku za reforme u javnim kompanijima. Propustili smo priliku za značajnije investicije u oblasti energetike", rekao je Džombić podsjetvši da su se tokom rada ove vlade desile stogodišnje suše, stogodišnje snježne padavine i stogodišnje poplave koje su uticale na privredne rezultate.

On je rekao da je njegova vlada radila samostalno iako je možda stvorena percepcija o miješanju predsjednika RS u posao Vlade RS.

"Novom premijeru želim uspješan rad. Čast mi je bila biti predsjednik Vlade RS", rekao je Džombić.

Aleksandar Džombić o ostavci Vlade RS obavijestio je predsjednika Narodne skupštine RS Igora Radojičića koji je za 13.30 časova zakazao vanrednu sjednicu Parlamenta na kojoj bi poslanici trebalo da usvoje ostavku Vlade.

Poslije toga predsjednik Narodne skupštine RS će formalno obavijestiti Predsjednika RS Milorada Dodika koji bi tokom dana trebao predložiti mandatara za sastav nove Vlade RS.

Sastav nove Vlade, kako je najavio Dodik, biće poznat nakon sjednice Izvršnog odbora stranke, koja bi trebalo da bude održana u subotu, 2. marta.

Lideri SNSD-a, DNS-a Marko Pavić i SP-a Petar Đokić postigli su j saglasnost da Vlada Srpske podnese ostavku, kako bi se stvorio prostor za brži izbor nove vlade.

(G.A. - MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE