• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poziv SNSD-u na razgovor o opstanku koalicije

“Izbacivanje SDS-a iz koalicije u parlamentu BiH naišlo bi na bezrezervnu podršku stranaka iz Federacije BiH”, izjavio Mladen Bosić.

 Poziv SNSD-u na razgovor o opstanku koalicije Izvor: MONDO

Srpska demokratska stranka će pozvati Savez nezavisnih socijaldemokrata da vidi da li ta stranka zahtijeva raskid sporazuma o zajedničkom djelovanju stranaka iz Republike Srpske u institucijama BiH, izjavio je danas predsjednik SDS–a Mladen Bosić.

On je najavio da će SDS pozvati SNSD da razgovaraju o svim otvorenim pitanjima odmah nakon formiranja nove Vlade, te ocijenio da kritike kakve je juče na račun SDS-a i njegovih funkcionera u institucijama BiH uputio Milorad Dodik, "daju indicije da SNSD traži alibi i razloge da se dosadašnja saradnja prekine".

Bosić je na konferenciji za novinare SDS-a u Istočnom Sarajevu istakao da ova stranka ima "najveće povjerenje u sve funkcionere koje je delegirala u organe institucija u Sarajevu".

"Smatramo da su naši predstavnici možda i najkonstruktivniji dio sadašnje vlasti na nivou BiH i ne pada nam na pamet da ih mijenjamo. Zahtjevi te vrste ne dolaze u obzir. Nismo spremni da prihvatamo bilo kakve ultimatume", naglasio je Bosić.

On je ocijenio da bi izbacivanje SDS-a iz koalicije u parlamentu BiH naišao na bezrezervnu podršku stranaka iz Federacije BiH, jer bi to značilo prekidanje dosadašnjeg režima zajedničkog djelovanja koji je Republici Srpskoj obezbijedio izuzetno jak i stabilan položaj u Sarajevu.

Predsjedik SDS-a je rekao da predložena imena za sastav nove Vlade pokazuju da nije došlo do novog kursa, nego je riječ o kontinuitetu prethodne vlade sa samo nekoliko kadrovskih promjena ministara.

"Naši poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske nemaju veze sa promjenom Vlade i to je stvar skupštinske većine. Mi nećemo učestvovati u formiranju nove Vlade Republike Srpske u kojoj, otprilike ostaju iste stranke. To je treća Vlada kontinuiteta", rekao je Bosić.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je sinoć da će zatražiti odgovornost SDS-a zbog donošenja štetnih odluka za Republiku Srpsku na nivou BiH. Dodik je naveo da su predstavnici SDS-a "pokazali spremnost da budu izdajnici", jer su glasali za Zakon o carinskoj tarifi mimo koalicionog sporazuma sa SNSD-om.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE