• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rur-Urban fest 2. marta u Banjaluci

Centar za kreativni rad sa djecom "Dobri medo" organizuje festival savremenog umjetničkog stvaralaštva mladih iz ruralnih područja.

 Rur-Urban fest 2. marta u Banjaluci Izvor: MONDO

Festival će biti održan 2. marta u banjalučkom Domu omladine u 10.30 časova, u sklopu projekta "Djeca iz ruralnih područja imaju pravo na kulturu i umjetnost". 

Cilj ovih aktivnosti je okupljanje što većeg broja građana kako bi se govorilo o potrebama i problemima djece i mladih iz ruralnih područja, te da se ujedno animira šira javnost i utiče na lokalnu zajednicu i Vladu da se formira zajednički fond za finansiranje dugoročnih programa socijalne i kulturne integracije djece i mladih iz ruralnih područja.
Učesnici manifestacije su osnovci koji dolaze iz sljedećih opština: Zvornik, Milići, Vlasenica, Šipovo, Kostajnica, Krupa na Uni, Drvar, Petrovac, Kozarac, Omarska, Kola i Banjaluka.

Raspored manifestacije

10:00 - 10:30 Registracija učesnika
10:30 - 11:00 Otvaranje manifestacije i prezentacija projekata koje je Dobri medo realizovao u 2013. godini u 11 ruralnih područja BiH (Manifestaciju otvara predstavnik Ministarstva porodice omladine i sporta RS, prezentacija projekta Tatjana Kuruzović)
11:00 - 11.15 Prezentacija istraživanja o položaju mladih iz ruralnih područja koje je radio "Perpetuum mobile - Centar za razvoj mladih i zajednice" i panel diskusija o održivim rješenjima za mlade i djecu iz ruralnih područja BiH
11:30 - 12:30 Učesnici zajedno s građanima ispisuju na poleđini najveće razglednice na svijetu svoje prijedloge kako da se rješe problemi mladih i djece iz ruralnih područja BiH
12:30 - 13:00 Nošenje razglednice u Narodnu skupštinu RS
13:00 - 14:00 Primopredaja razglednice i razgovor s predstavnicima Narodne skupštine RS
14:00 - 17.: 30 Stanka za ručak i city mapping (interaktivna igra za djecu čiji je cilj upoznavanje kulturnih znamenitosti Banja Luke)
17:30 - 18:00 Otvaranje izložbe umjetničkih radova i fotografija koje su radili mladi iz 11 ruralnih područja (izložbu otvara predstavnik Ministarstva prosvjete i kulture RS i predstavnik veleposlanstva SAD)
18:00 - 18:30 Promocija mini muzičkog albuma koga su radili mladi iz Omarske, Ivona i Đurđica Marmut i Nebojša i Nemanja Kremenović

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE