• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: U smeće bacaju i bombe

Pored čvrstog otpada iz domaćinstava, restorana i javnih ustanova, radnici “Čistoće” u i pored kontejnera nerijetko nalaze i eksplozivna sredstva.

 Banjaluka: U smeće bacaju i bombe Izvor: MONDO

“U slučaju pronalaska eksplozivnih sredstava u kontejnerima, odmah smo obavještavali CJB, koji je zadužen za preuzimanje daljih postupaka, ali na sreću, u posljednje vrijeme nismo imali tih problema”, kazao je za "Nezavisne novine" Jasminko Bogdanić, direktor “Čistoće”.

Prema njegovim riječima, na umu treba imati činjenicu da se pod opasnim otpadom ne podrazumijevaju samo eksplozivne naprave ili na primjer medicinski otpad, već i onaj otpad koji se stvara u domaćinstvu, a koji se može svrstati u kategoriju opasnog otpada sa stanovišta upavljanja i zbrinjavanja. To su ambalaže hemijskih sredstava koja se koriste u domaćinstvima, baterije, lijekovi, elektronički uređaji i drugo.

“Nažalost, još ne postoji zadovoljavajući sistem odvojenog prikupljanja komunalnog otpada, po kojem bi se odvajale sekundarne sirovine, organski otpad, opasni otpad te sav ovaj otpad ide na deponiju”, naveo je Bogdanić.

On je istakao da će, kroz projekte koje planiraju realizovati u narednom periodu, inicirati rješavanje određenih pitanja problema komunalnog otpada.

“Naši građani uglavnom uredno odlažu otpad na za to predviđena mjesta, ali je svijest o odvojenom prikupljanju otpada još na niskom nivou te u kontejnerima za selektivno prikupljanje otpada često nađemo otpad koji ne bi trebalo da bude u tim kontejnerima. Iz ovog razloga, ‘Čistoća’ će ove godine intenzivno raditi na projektima podizanja javne svijesti o efikasnom upravljanju otpadom”, kazao je Bogdanić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE