• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bratunac: Osipa se skupštinska većina?

Za sutra je ponovo zakazana sjednica Skupštine opštine Bratunac, koja je odgođena 11. februara.

 Bratunac: Osipa se skupštinska većina? Izvor: MONDO

Neizvjesno da li će se održati skupštinska većina ili će doći do njene promjene i biranja novog skupštinskog rukovodstva.

Prilikom odgađanja sjednice predsjednik SO Adil Osmanović iz SDP-a BiH, objasnio je da to čini zbog nemogućnosti načelnika opštine Nedeljka Mlađenovića, koji je bio izvjestilac za većinu tačaka dnevnog reda, da prisutvuje zbog smrtnog slučaja u porodici.

Međutim, neki odbornici su tada izrazili sumnju da je to jedini razlog za odgađanje sjednice, nego da je riječ o osipanju skupštinske većine, koju čini 16 odbornika okupljenih oko SDS-a od ukupno 25 koliko broji ovaj skupštinski saziv.

Članovi ove većine su odbornici iz 10 političkih stranaka od kojih čak sedam stranaka ima po jednog odbornika. Od trojice odbornika DNS-a, dva su u opoziciji, a jedan je pristupio skupštinskoj većini.

Opozicioni odbornici iz SNSD-a, DNS-a i Saveza SDA/SBiH uložili su žalbu Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske na regularnost izbora predsjednika i potpredsjednika SO, smatrajući da je prekršen Poslovnik o radu Skupštine opštine.

Ministarstvo je odgovorilo i u pisanoj formi sugerisalo bratunačkim odbornicima da preispitaju svoje odluke i na zakonit način, po propisanoj proceduri, izaberu predsjednika i potpredsjednika SO.

Mišljenje Ministarstva, kao posebna tačka, uvršteno je u prijedlog dnevnog reda sutrašnje sjednice SO.

U proteklih mjesec dana odbornici Slaviša Mrkaja iz SNS-a i Branislav Gavrić iz DNS-a prešli su u opozicioni SNSD, saopšteno je iz ove stranke, a istupanje iz skupštinske većine najavili su još neki odbornici.

Neizvjesno je da li postoji skupštinska većina ili će na sutrašnjoj sjednici doći do novih stranačkih kombinacija i stvaranja nove skupštinske većine predvođene SNSD-om, koja će birati novog predsjednika i potpredsjednika SO, kao i vršioce dužnosti sekretara SO i načelnika odjeljenja kao skupštinskih radnih tijela koja još nisu formirana.

Za sutrašnju sjednicu SO predviđeno je razmatranje i usvaje izvještaja o radu za prošlu godinu i programi rada Skupštine i načelnika opštine Bratunac za 2013. godinu.

Odbornici treba da se izjasne i o pripremljenom prijedlogu odluke o izmjenama poslovnika o radu SO Bratunac.

Predviđeno je i donošenje odluka o uslovima prodaje objekta gradske apoteke i neizgrađenog građevinskog zemljišta u državnoj svojini, kao i o kupovini građevinskog zemljišta, utvrđivanju konačnih građevinskih cijena stambenog prostora, raspisivanju izbora u mjesnim zajednicama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE