• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjački odbornici bune se zbog ćirilice

Bošnjački odbornici zaprijetili napuštanjem Skupštine grada Doboja ukoliko ubuduće skupštinske materijale ne budu dobijali na latinici

 Bošnjački odbornici bune se zbog ćirilice Izvor: MONDO

Ukoliko ubuduće skupštinske materijale ne budemo dobijali na latiničnom pismu bićemo prinuđeni da napustimo zasjedanje Skupštine grada, poručila su dva odbornika Liste za Doboj i odbornik SDA.

Mihnet Okić, odbornik SDA, kazao je da je još u februaru tražio da mu materijali budu dostavljeni na latinici, a ne na ćirilici, ali to nije ispoštovano, pišu "Nezavisne novine".

"Tražim ovoga puta i da papiri za glasanje budu na latiničnom pismu, jer ja dižem ruku, vidjeli ste, ja neću te kartončiće više da dižem", kazao je Okić.

Njegov zahtjev su podržali i Murvet Bajraktarević (SBiH) i Pejo Krnjić (HSS-NHI), odbornici Liste za Doboj, koju čine SBiH, HSS-NHI i NSP.

"Podržavam Okićev prijedlog da jednom počnemo da dobijamo materijal kako treba, jer očigledno da se to radi namjerno, da vi opstruirate, tražite da mi napustimo sjednicu Skupštine, mi ćemo je napuštati", kazao je Krnjić obraćajući se kolegama na nedavnom zasjedanju Skupštine grada Doboj.

Većina odbornika dobojskog parlamenta smatra da trojica njihovih kolega idu iz krajnosti u krajnost te da je dostavljanje materijala na latinici najmanji problem sa kojim se Skupština grada susreće.

Sretko Đurković, odbornik NDS-a, kaže da će zamoliti Stručnu službu da i njemu ubuduće dostavljaju materijale na latinici, jer "nije sveto pismo".

"Ne dam da je latinica nečija druga, nego je i moja, moje su i latinica i ćirilica, nije teško napisati dva, tri materijala na latinici, ako je sav problem ovog društva u tom ćiriličnom pismu, molim da se napravi taj iskorak i da budemo demokratski razvijen grad", kazao je Đurković.

To što Okić traži da skupštinski materijali budu na latinici nije sporno, ali ne treba ići iz krajnosti u krajnost, smatra Danijel Jošić, odbornik SDS-a.

"Kolega Okić drži naziv svog imena na ćirilici, Stručna služba je stavila da može da bude i na latinici, a on nije stavio na latinici, a neće da drži kartončiće za glasanje, koji su na ćirilici, nego diže ruku", navodi Jošić.

Zahtjevi odbornika da im materijali budu dostavljani na latinici su ispoštovani još na prošloj sjednici parlamenta, tvrdi Esmin Mahmutović, predsjednik SG, ali sada cjepidlače tražeći da im kartoni za glasanje budu na latinici.

To što svi materijali nisu na latinici je tehnički problem Stručne službe, navodi Mahmutović, koji kompletira skupštinske materijale.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE