• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović i Izetbegović u posjeti Srbiji

Zvaničnici BiH boraviće danas u zvaničnoj posjeti Beogradu, tokom koje će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

 Radmanović i Izetbegović u posjeti Srbiji Izvor: MONDO

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i bošnjački član predsjedništva Bakir Izetbegović boraviće danas u zvaničnoj posjeti Beogradu, tokom koje će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

Radmanović je uoči posjete, u koju dolazi na poziv predsjednika Tomislava Nikolića, rekao da u Srbiju dolaze sa porukom mira i saradnje.

Komentarišući činjenicu da u Beograd ne dolazi hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić, Radmanović je odgovorio da se ''ne mogu i ne smiju zbog retorike, zbog teških, riječi prekinuti odnose''.

On je ukazao da je riječ o prvoj bilateralnoj posjeti koja dolazi u vrlo teškom trenutku za Srbiju, ali je dodao da su njegova očekivanja pozitivna.

Govoreći o trilateralnom susretu BiH-Srbija-Turska u maju u Ankari, Radmanović je pohvalio ulogu Turske na Balkanu.

On je podsjetio i na uspješnu trilateralnu saradnju na relaciji BiH-Hrvatska-Srbija.

A kada je riječ generalno o odnosima u regionu, Radmanović kaže da ima velika očekivanja misleći pritom prije svega na susret Nikolića i hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

Članove Predsjedništva BiH primiće predsednik Nikolić, a sa njima će razgovarati i premijer Ivica Dačić, kao i predsjednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović položiće tokom posjete venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, najavljeno je iz Pres-služba predsjednika Srbije.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE