• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić i Mun o napretku BiH na putu za EU

Predsjednik Narodne skupštine RS i američki ambasador u BiH se složili da odluka „Sejdić – Finci“ treba što prije da bude sprovedena.

 Radojičić i Mun o napretku BiH na putu za EU Izvor: MONDO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić i američki ambasador u BiH Patrik Mun saglasni su da treba nastaviti napore na pronalaženju rješenja za primjenu odluke "Sejdić-Finci" kako bi se, prije ljeta, pokušao ostvariti dogovor i bio postignut napredak BiH na evropskom putu.

Radojičić je u razgovoru sa Munom u Banjaluci istakao da je Republika Srpska konstruktivan učesnik u raspravi o primjeni te odluke, ali da je problem u iščekivanju dogovora federalnih političkih subjekata, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Na sastanku je istaknuta važnost rješavanja postojećih uslova za stendbaj-aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom kako bi bio nastavljen i obezbijeđena finansijska stabilnost oba entiteta u ovoj i narednoj godini.

Američki diplomata je izrazio interesovanje za status i primjenu Zakona o grobljima i pogrebnim djelatnostima, a Radojičić je naveo da je u toku komunikacija sa svim vjerskim zajednicama kako bi se izmjenama i dopunama tog zakona razjasnile sve nejasnoće.

Radojičić je naglasio potrebu reforme pravosuđa, usvajanja zakona o Ustavnom sudu BiH i promjene funkcionisanja izbora Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH i nosilaca pravosudnih funkcija na nižim nivoima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE