• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Frustracija je obostrana

Predsjednik Srpske kaže da on i ambasador Patrik Mun imaju zajednički utisak da su njihovi susreti frustrirajući, ali i neminovni.

 Dodik: Frustracija je obostrana Izvor: MONDO

Kako je prenio Radio RS, Dodik je kazao da mu je "zaista frustrirajuće" ponavljati Munu da RS neće rušiti crkve po Srebrenici, a da "ništa manje nije frustrirajuće slušati ga uoči lokalnih izbora da je neprihvatljivo da Srbin bude načelnik opštine Srebrenica i uporno mu ponavljati da svi moraju biti jednaki u toj izbornoj trci".

"Frustrirajuće je slušati ga i da je (Mevlid) Jašarevićev artiljeriski pir po Ambasadi SDA u Sarajevu incident, a ne teroristički čin, kao što je frustrirajuće ponavljati mu da je rješavanje pitanja imovine već dogovoreno, ali se ne provodi zbog političara u Federaciji BiH", naveo je Dodik.

On je rekao da je frustrirajuće slušati i stalna nastojanja ambasadora SAD da se Ustav BiH izmijeni na štetu Republike Srpske, kao i da je velika frustracija "kada u Butmiru okruženi tenkovima NATO treba da pokažete demokratski kapacitet".

"Od svega najveću frustraciju proizvodi činjenica da američki ambasador ima viziju države, koju ne dijeli više od polovine stanovnika BiH i cijela Republika Srpska", rekao je Dodik.

Ambasador SAD u BiH Patrik Mun rekao je da se tokom svoje današnje posjete Banjaluci neće sastati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, navodeći da su ti sastanci "postali frustrirajući zato što Dodik jedno govori danas, a sutra nešto sasvim drugo".

Predsjednik RS je kazao da mu je "drago što je ambasador Mun u Republici Srpskoj, što je u posjeti institucijama koje funkcionišu", dodajući da je Munu potpuno jasno da "sebi ne može priuštiti takvu ekskurziju po Federaciji BiH, pošto ni sam nije siguran ko je ko u tom entitetu, jer je tome i sam doprinio miješajući se u izborni proces u tom entitetu".

"Što se tiče saradnje sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), moram ga podsjetiti da sam još predsjednik najjače partije u Republici Srpskoj i da ćemo, volio on to ili ne, morati razgovarati, jer niti sam ja birao njega, niti je on birao mene", poručio je Dodik.

Prema riječima Dodika, i njega i Muna su izabrale okolnosti koje nalažu potrebu međusobne saradnje, u najboljem interesu građana.

"Želim na kraju da istaknem da veoma poštujem SAD i da su nesporna svjetska velesila. Uvjeren sam da će sljedeći diplomata iz te države koristiti diplomatski riječnik i dobru diplomatsku praksu, i da neće izlaziti iz okvira Bečke konvencije o diplomatskim odnosima", naveo je Dodik.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE