• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kupila gradski trg?!

U Šekovićima se vodi "rat" oko gradskog Trga patrijarha Pavla, koji se nalazi ispred robne kuće, jer se ne zna kome pripada

 Kupila gradski trg?! Izvor: MONDO

Nekadašnji potpredsjednik Skupštine opštine Šekovići Petar Tešanović tvrdi da je trg "mimo svakog zakona" privatizovala njegova sugrađanka Vesna Janković, dok ona poručuje da joj pripada "samo 900 kvadrata koje je u paketu dobila sa robnom kućom koju je kupila prije dvadesetak godina", piše "Press RS".

U opštini nemoćno sležu ramenima i poručuju da će se tek usvajanjem regulacionog plana znati šta je čije na ovoj lokaciji, koja u posljednje vrijeme postaje poprište sve većih sukoba "zaraćenih strana"!

Tešanović presedanom u istoriji Srpske smatra to što je Jankovićeva isposlovala vlasništvo nad gradskim trgom.

"Zbog toga moram da uklonim terasu ispred lokala koji se nalazi uz robnu kuću. Nije mi jasno ko joj je i na osnovu čega dozvolio da kupi gradski trg, jer takav slučaj nije zabilježen nikad i nigde u svijetu! Bio sam direktor robne kuće do njene privatizacije i tvrdim da je ona nekada bila sjaj Šekovića. Međutim, već godinama je prazna i predstavlja ruglo grada. To je mene i druge akcinare motivisalo da od predsjednice Vlade RS zatražimo reviziju privatizacije robne kuće i gradskog trga", naglašava Tešanović.

On naglašava da se ovaj spor što prije mora riješiti, kako u njegovom ličnom, tako i u interesu cijele lokalne zajednice.

"Bilo je pokušaja da se Jankovićevoj stane u kraj, ali ona i dalje polaže pravo na trg, zbog čega nas je nedavno nadležna inspekcija obavijestila da moramo ukloniti baštu, jer je ona na privatnom posjedu?! Pa, zamislite kakav bi to bio skandal da je novi vlasnik Robne kuće "Boska" u Banjaluci, vlasnik i Trga Krajine", kaže Tešanović.

S druge strane, Jankovićeva za Press RS tvrdi da je, poslije privatizacije robne kuće u Šekovićima, u njenom posjedu i oko 900 kvadrata platoa ispred ovog objekta, koji se nalazi u okviru gradskog trga.

"Plato pripada robnoj kući koju sam kupila i riječ je o jednoj katastarskoj cjelini. Međutim, problem je što su Tešanovići proširili svoj kafić, zbog čega plato i robna kuća ne mogu da se stave u funkciju. Pa, nikome nije u interesu da otvori neku radnju u robnoj kući i da strahuje šta će biti sa njom. Već godinama tražimo da se ta njihova bespravna nadogradnja sruši, ali prethodne opštinske vlasti nisu imale sluha za to. Bivši načelnik Snežan Sokić je šest-sedam puta davao upotrebnu dozvolu za ovu bespravnu gradnju, da bi na kraju i sam odlučio da ona treba da se ukloni. To se, međutim, nikada nije desilo, a i njegov nasljednik Momir Ristić nastavio je sa istom praksom zaštite Tešanovića, zbog čega je zaradio i prekršajnu prijavu. Opština je u nekoliko navrata takođe pokušala da pod svoju nadležnost stavi moj plato, ali je sve sporove pokrenute s tom namjerom izgubila", tvrdi Jankovićeva.

Momir Ristić, bivši načelnik opštine Šekovići, tvrdi da Jankovićeva ni na koji način nije mogla da, uz robnu kuću, kupi i plato površine 900 kvadrata.

"Ovaj objekat ima tri prilaza, što je sasvim dovoljno za njegovo eventuelno funkcionisanje. Međutim, plato mu je pripojen na ko zna kakav način, što temeljno treba da se ispita. Dok sam bio načelnik, nadležna služba jeste izdala nalog da se sruši nadograđen dio Tešanovićevog lokala, ali je drugostepeni organ pobio to rješenje i postupak vratio na početak, tako da opština nije imala izbora, nego da odustane od rušenja. S druge strane, od 2001. godine, kada je kupila robnu kuću, gospođa Janković je dopustila da ovaj objekat gotovo u potpunosti propadne. S druge strane, to je osoba koja uživa u tužavanju drugih, ali iz sudskih sporova uglavnom izlazi kao gubitnik", naglašava Ristić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE