• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gračanica: Oskrnavljeno pravoslavno groblje

Za sada nepoznati vandali oskrnavili su srpsko pravoslavno groblje na Duraću u Donjoj Lohinji, u federalnoj opštini Gračanica.

 Gračanica: Oskrnavljeno pravoslavno groblje Izvor: MONDO

Za sada nepoznati vandali oskrnavili su srpsko pravoslavno groblje na Duraću u Donjoj Lohinji, u federalnoj opštini Gračanica, na kome je oštećen veći broj spomenika, saznaje Srna od Srba koji su danas došli na ovo groblje da prisluže svijeće svojim precima i urede groblje. Mira Vasić Grande, koja sada živi u Njemačkoj, izjavila je Srni da je na groblju bila i u nedjelju, 21. aprila, ali da tada nisu primijećena nikakva oštećenja.

"Ostala sam danas zaprepašćena kada sam ugledala prevrnute i oštećene spomenika“, izjavila je ona i dodala da ne može shvatiti da neko uznemirava mrtve koji sada počivaju u selu iz koga je početkom proteklog rata cjelokupno stanovništvo protjerano i u koje se do sada vratilo samo šest porodica.

O svemu je obaviještena policija u Gračanici i obavljen je uviđaj. Istraga je u toku.

Pravoslavna crkva Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Gračanici, u Federaciji BiH, ponovo je oskrnavljena, jer je razbijeno staklo na prozoru hrama.

Jerej Jovica Lazarević izjavio je Srni da je oštećenje primijetio u nedjelju, 21. aprila, ali da ne zna kada je ovo nedjelo učinjeno.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE