• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penzioneri: Hoćemo svojih šest odsto više!

Prema programu rada za ovu godinu penzioneri planiraju da zatraže davno usaglašenih šest odsto povećanja penzije.

 Penzioneri: Hoćemo svojih šest odsto više! Izvor: MONDO

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj je Srni rekao da su penzioneri u Ekonomsku politiku Srpske unijeli svoj stav po kojem će se tokom godine sresti sa predstavnicima Vlade Srpske kako bi dogovorili i raspravili o davno usaglašenih šest odsto povećanja penzije.

On je naglasio da penzioneri dugo čekaju na ovo povećanje, te da je ogromno njihovo nezadovoljstvo i ogorčenje zbog statusa koji imaju.

Rakulj je, nakon sjednice Upravnog odbora Udruženja penzionera Srpske u bijeljinskoj Banji dvorovi, istakao da ova populacija očekuje i traži promjene da bi im bila olakšana svakodnevnica.

Predsjednik Udruženja penzionera Srpske naveo je da su na sjednici razmatrani Izvještaj o radu za prošlu godinu, kao i program za sljedeću godinu.

"Izvještaj pokazuje da je položaj penzionera sve teži i da je broj smrtnosti penzionera sve veći. Analize pokazuju da sve manje našeg članstva može da kupi lijek i da je sve manje mogućnosti da čovjek obezbijedi i kvalitetnu ishranu. S duge strane, nema nikakve mogućnosti za kulturne, rekreacione i druge potrebe", rekao je Rakulj.

U Banji Dvorovi penzioneri su danas potpisali ugovor o liječenju u ovoj banjsko-rekrativnoj ustanovi, koji je četvrti ugovor sklopljen sa banjama Srpske.

"Dosad imamo ugovore sa tri banje u Srpskoj, a od danas i sa Banjom Dvorovi jer je neophodno obezbijedti što povoljnije i kvalitenije liječenje za ove ljude", naglasio je Rakulj.

On je dodao da je u toku i uspostavljanje sporazuma sa crnogorskim penzionerima u cilju olakšanog liječenja na moru.

"Penzioneri Crne Gore, preko svog Fonda, koriste lječilišta na Crnogorskom primorju, a to će uskoro moći i penzioneri Republike Srpske uz gotovo duplo niže cijene i na odgođeno plaćanje i do deset mjeseci", rekao je Rakulj.

On je naveo da Udruženje ima slične ugovore i sa "Šumama Srpske" preko kojeg obezbjeđuju ogrev, sa "Vitaminskom" od koje dobavljaju zimnicu i drugim preduzećima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE