• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali Trebinjac osvaja vrhove!

Marko Budinčić (9) od malih nogu osvaja planinske vrhove. Sa pet godina osvojio je Leotar iznad Trebinja, a sa osam ipo godina Maglić i Volujak.

 Mali Trebinjac osvaja vrhove! Izvor: MONDO

Devetogodišnji Trebinjac Marko Budinčić, osim što je najmlađi član Planinarskog društva “Vučji zub” iz ovog grada, u februaru je napravio podvig o kome su izvještavali i brojni mediji iz regiona, jer se, po snježnom nevremenu i velikoj hladnoći, popeo na vrh planine Prekornice kod Danilovgrada (Crna Gora), sa 1.927 metara nadmorske visine.

Prešao je, kaže, deset kilometara u jednom i deset u drugom pravcu, što za njega nije bio veliki problem, s obzirom da redovno pješači, trenira i bavi se i borilačkim vještinama, ali je problem bio što se na pojedinim mjestima gazio i veoma dubok snijeg koji je zaleđen, pa se hodalo po površini, piše "Glas Trebinja".

Na pohod je krenuo sa ocem Žarkom, iskusnim planinarom koji sa sinom pješači već nekoliko godina, a koji je u ovom poduhvatu sina zavezao planinarskim konopcem za sebe, kako bi mogao reagovati ako se nešto dogodi.

“Kada sam pošao pomislio sam da, ako pređem šest kilometara, onda sam prevalio više od polovine i nema smisla da se vraćam, pa sam stegao zube i izdržao, a kada god bi me tata pitao da li da se vratimo, ja bi samo odrično mahnuo glavom”, ispričao je Marko nakon pohoda.

Ono što je u svemu bilo najzanimljivije jeste činjenica da su od četrdesetak učesnika ovog pohoda neki odrasli htjeli i odustati, ali ih je bilo stid maloga trebinjskog planinara.

Marko Budničić je, kažu u Planinarskom društvu “Vučji zub” u Trebinju, planinar staroga kova, jer od malih nogu osvaja planinske vrhove, pa je već sa pet godina osvojio planinu Leotar iznad Trebinja, a sa osam ipo godina se popeo na Maglić i Volujak. Uz sve ovo, Marko je odličan učenik četvrtog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Trebinju, ali već osvaja i zlatne medalje u džiu džicu borilačkoj vještini…

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE