• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kosmos": Danas smjena direktora?

Predstavnici preduzeća i sindikata banjalučkog "Kosmosa" održali su jutros konsultacije sa resornim ministrom o situaciji u ovom kolektivu.

 "Kosmos": Danas smjena direktora? Izvor: MONDO

Sastanku sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željkom Kovačevićem prisustvovali su predsjednik Nadzornog odbora preduzeća "Kosmos" Sretenija Mirošljević, predsjednik Štrajkačkog odbora Sindikalne organizacije ove firme Mihajlo Zrnić i predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić.

Peulić je u izjavi Srni najavio da će danas u 10.30 časova biti održane i sjednice Nadzornog odbora "Kosmosa" i Štrajkačkog odbora, nakon kojih će biti poznata eventualna rješenja.

Radnici banjalučkog "Kosmosa" u štrajku su od petka, 26. aprila, jer im nije isplaćeno 10 plata, a doprinosi im nisu uplaćivani više od četiri godine.

Oni traže smjenu kompletne Uprave preduzeća, imenovanje za vršioca dužnosti direktora Dragana Ilića, te dobijanje obećane kreditne linije od 1,5 miliona KM.

Radnici traže i da im jedna plata bude isplaćena odmah nakon 1. maja, a druga po prispijeću novca iz Sudana 11. maja, te da im do sutra budu ovjerene zdravstvene knjižice.

Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora izbrani su predsjednik i potpredsjednik Nadzornog odbora i donesena odluka o utvrđivanju standarda i kriterijuma za izbor nove uprave, o raspisivanju javnog konkursa i odluka o imenovanju komisije koja će provesti tu proceduru.

Direktor "Kosmosa" Slavko Petrović juče nije smijenjen i očekuje se da bi danas moglo doći do razrješenja ovog pitanja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE