• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kosmos" ima novog direktora, prekinut štrajk

Radnici banjalučkog preduzeća "Kosmos" prekinuli su višednevni štrajk, jer su im ispunjeni zahtjevi.

 "Kosmos" ima novog direktora, prekinut štrajk Izvor: MONDO

Predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić je pojasnio da je na današnjoj vanrednoj sjednici Nadzornog odbora "Kosmosa", u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske, razriješen dosadašnji vršilac dužnosti direktora Slavko Petrović i na njegovo mjesto postavljen Dragan Ilić.

"Ilić će sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željkom Kovačevićem preduzeti sve mjere da se u što kraćem roku obezbijedi kredit od 1,5 miliona KM za `Kosmos`", dodao je Peulić.

On kaže da su radnici juče dobili po 250 KM akontacije plate, a novi vršilac dužnosti direktora trebao bi im isplatiti po najmanje dvije plate, jer "Kosmos" ima više od tri miliona KM zarađenih sredstava. Uskoro bi trebalo biti riješeno i pitanje neuplaćenih doprinosa.

Predsjednik Nadzornog odbora "Kosmosa" Sretenija Mirošljević, predsjednik Štrajkačkog odbora Sindikalne organizacije "Kosmosa" Mihajlo Zrnić i predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić održali su jutros konsultacije sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željkom Kovačevićem u vezi sa stanjem u banjalučkom "Kosmosu".

Radnici banjalučkog "Kosmosa" bili su od petka, 26. aprila, u štrajku. Preduzeće im duguje deset plata, a doprinosi nisi uplaćivani više od četiri godine.

Oni su tražili smjenu kompletne uprave "Kosmosa", imenovanje Dragana Ilića za vršioca dužnosti direktora, dobijanje obećane kreditne linije od 1,5 miliona KM, isplatu jedne plate od prvog radnog dana nakon 1. maja, a isplatu druge 11. maja kada stigne novac iz Sudana, te ovjeru zdravstvenih knjižica od 1. maja.

Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora izabrani su predsjednik i potpredsjednik Nadzornog odbora, te donesena odluka o utvrđivanju standarda i kriterija za izbor nove uprave, o raspisivanju javnog konkursa i odluka o imenovanju komisije koja će provesti tu proceduru.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE