• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatraženo da BiH podrži rezoluciju o Siriji

Diplomatski predstavnici Saudijske Arabije, Kuvajta, Egipta, Katara i Turske zatražili da BiH u UN glasa za rezoluciju o Siriji

 Zatraženo da BiH podrži rezoluciju o Siriji Izvor: MONDO

Ambasadori Saudijske Arabije, Kuvajta, Egipta i otpravnici poslova ambasada Katara i Turske u BiH zatražili su da BiH na sutrašnjoj sjednici Generalne skupštine UN glasa za rezoluciju o situaciji u Siriji.

Diplomatski predstavnici zahtjeve su iznijeli u razgovoru sa pomoćnikom ministra inostranih poslova BiH za bilateralne odnose Amerom Kapetanovićem na sastanku održanom na inicijativu ovih zemalja članica Organizacije islamske saradnje (OIK), a rezoluciju su predstavili kao umjerenu, nekontroverznu i prihvatljivu za sve strane.

Oni su naglasili da rezolucija poziva na zaštitu ljudskih prava i mir i u skladu je sa ostalim rezolucijama UN, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Kapetanović je informisao diplomatske predstavnike da je Ministarstvo inostranih poslova BiH posredstvom Misije BiH u Njujorku primilo k znanju zahtjev za glasanje za rezoluciju o Siriji, te da je on proslijeđen Predsjedništvu BiH koje bi trebalo da donese konačnu odluku.

On je naglasio da Ministarstvo inostranih poslova BiH s pažnjom prati razvoj događaja u Siriji, te da zbog vlastitog iskustva iz nedavne prošlosti izražava razumijevanje za patnje naroda Sirije i snažno podržava svaku inicijativu za mirno rješenje sirijske krize, navodi se u saopštenju.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE