• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budimir "mućkao" i sa javnim nabavkama

Tokom istrage uočeno je da je predsjednik FBiH čak i kupovinu skupocjenih odijela "pokrivao" donoseći odluke o javnim nabavkama

 Budimir "mućkao" i sa javnim nabavkama Izvor: MONDO

Organi uključeni u istragu o organizovanom kriminalnom djelovanju uhapšenog predsjednika Federacije BiH Živka Budimira dolaze i do novih dokaza koji dodatno svjedoče o njegovoj zloupotrebi položaja i ovlaštenja, i to ne samo u vezi sa uzimanjem mita za pomilovanja već i prilikom javnih nabavki.

Sarajevski "Dnevni avaz" piše, pozivajući se na izvore bliske istrazi, "da se već sada može reći da će Budimir i nakon 28. maja, kada mu ističe jednomjesečni pritvor, ostati iza rešetaka, jer do sada pronađeni dokazi zloupotreba, naprimjer kod javnih nabavki, nedvosmisleno svjedoče o tome da je `duboko zagazio` u kriminal".

Tokom istrage uočeno je da je Budimir, čak i kupovinu skupocjenih odijela, "pokrivao" donoseći odluke o javnim nabavkama.

"Avaz" navodi da svakodnevno u vezi sa ovim slučajem bude saslušano desetine lica.

Istraga je ustanovila da je Budimir neka lica pomilovao i dva puta kao što su Hazim Vikalo i Alija Delimustafić, piše sarajevski dnevnik.

Predsjednika FBiH su, po nalogu Tužilaštva BiH, 26. aprila uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu, a Sud BiH mu je odredio jednomjesečni pritvor.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE