• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH nema lijek za kriminal

Izvještaj o stanju bezbjednosti u BiH otkrio mnoge "rupe" u ovoj oblasti

 BiH nema lijek za kriminal Izvor: MONDO

Korupcija i organizovani kriminal u BiH iz godine u godinu rastu, a bezbjednosne agencije teško mogu da stanu na kraj "pranju novca", trgovini narkoticima, ali i nelegalnom posedovanju i trgovini oružjem.

Podaci iz informacije o stanju bezbjednosti u BiH, koju će razmatrati i parlament, pokazuju da je većina krivičnih djela u porastu u odnosu na godinu ranije, piše "Glas Srpske".

Tako je tokom 2012. godine došlo do povećanja broja izvršenih krivičnih djela organizovanog kriminala za 3,74 odsto u odnosu na godinu ranije, a povećan je i broj osumnjičenih za 15 odsto.

I pored brojnih policijskih operacija koje su dale očekivane rezultate, mreže organizovanog kriminala koje deluju u čitavoj BiH nije lako eliminisati i one imaju negativan uticaj na političke i ekonomske strukture, navodi se u informaciji i dodaje da su za 14,3 odsto porasla krivična djela iz oblasti korupcije.

Organizovanom kriminalu pogodovala je ekonomska kriza, a uvećavanjem broja nezaposlenih i lica koja nastoje da sebi obezbijede egzistenciju, uvećava se i broj potencijalnih novih učesnika u različitim formama organizovanog kriminala, piše "Glas Srpske".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE