• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Narod da nastavi Kočićevu borbu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srpska mora da bude svjesna svih opasnosti koje joj prijete.

 Dodik: Narod da nastavi Kočićevu borbu Izvor: MONDO

Prema njegovim riječima, to je zato što je uvijek bila prisutna težnja da se ovim prostorima nametne jaram i neka druga vlast.

"Republika Srpska mora da bude svjesna svih opasnosti koje joj prijete, ne zato da bi se mi koji se bavimo politikom potkusurivali, već zato što je uvijek bila prisutna težnja da se ovim prostorima nametne neki jaram i neka druga vlast“, upozorio je Dodik obraćajući se prisutnima na 48. Kočićevom zboru u Stričićima, na Manjači.

Predsjednik Dodik je naglasio da je Petar Kočić u uslovima austrougarske okupacije obilježio borbu svog naroda za slobodu.

Dodik je naglasio da tu borbu danas mora da preuzme srpski narod, jer bi u suprotnom bilo besmisleno sve što su Kočić i njegovi sljedbenici radili u ono vrijeme, boreći se po raznim kazamatima da dokažu svoje pravo na slobodu i svoju zemlju.

"Mi savremenici današnjih događaja moramo biti veoma svjesni šta se dešavalo u istoriji da bi mogli na pravi način da odaberemo svoj put“, istakao je Dodik.

On je rekao da je najbolji put koji imamo danas Republika Srpska, koja nije voljena od mnogih oko nas, ali je i te kako voljena od nas, što je najvažnije.

"Ne slučajno, iduće godine obilježava se 100 godina od početka Prvog svjetskog rata, kada mnogi žele da srpskom narodu i Gavrilu Principu pripišu ono što im ne pripada, a da u Sarajevu podignu spomenik Francu Ferdinandu, smatrajući da je on nešto zaslužan za Sarajevo“, rekao je Dodik.

On je rekao da je Kočić nepresušan izvor svih tih tema, zajedno sa njegovim sljedbenicima, kao što je Ivo Andrić, koji su opisivali događaje prije sto godina, a oni ostaju živi kao da pišu o današnjim temama i ljudima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE