• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ratko Mladić ponovo u sudnici

Ratko Mladić vratio se jutros u sudnicu Haškog tribunala na nastavak suđenja koje je u petak prekinuto, jer se nije osjećao dobro.

 Ratko Mladić ponovo u sudnici Izvor: MONDO

Glavni branilac Branko Lukić pozvao je pretresno vijeće da raspored rada bolje prilagodi Mladićevom zdravstvenom stanju.

"Ovo više nije samo humanitarno pitanje, već pitanje realnosti. Ukoliko opet budemo radili pet dana, desiće se ista situacija kao prošle sedmice", upozorio je Lukić.

Predsjedavajući sudija Alfons Ori rekao je da vijeće "pomno analizira svaki ljekarski nalaz" i da će isto učiniti sa onim koji je dostavljen u petak, 23. avgusta, a jutros zaveden u sistem suda.

Glavni pretres je nastavljen saslušanjem vještaka tužilaštva, američkog istoričara Roberta Donje. NJegov iskaz je u petak prekinut, jer general Mladić nije mogao da prati postupak, a nije želio da se odrekne prava da prisustvuje suđenju.

Branilac Lukić je prenio da je general Mladić imao vrtoglavicu i da su mu trnule desna ruka i noga. LJekari koji su ga pregledali utvrdili su da mu je krvni pritisak nizak i da je to posljedica gubitka na težini.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE