• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Državni službenici prodaju tajne

OSA BiH došla je do podataka da pojedini pripadnici policijskih i bezbjednosnih agencija odaju poverljive informacije kriminalcima.

 BiH: Državni službenici prodaju tajne  Izvor: MONDO

Neki to rade povremeno a neki su i "stalno angažovani" za takve uslugem stoji u Informaciji o stanju bezbjednosti BiH za prošlu godinu, koja će se ove sedmice naći na sjednici državnog Parlamenta.

Službenici kriminalcima odaju informacije o policijskim akcijama i inspekcijskim kontrolama, a pomažu im prikrivanjem ili uništavanjem kompromitujućih dokaza.

Većina kriminalnih grupa izgradila je čvrste pozicije u različitim strukturama i nivoima vlasti, prenosi Centar za istraživačko novinarstvo (CIN).

Informaciju je sastavilo Ministarstvo bezbjednosti BiH na osnovu podataka sedam najviših bezbjednosnih institucija na državnom i entitetskim nivoima i Uprave za indirektno oporezivanje.

U ovom dokumentu se navodi da je prošle godine prijavljeno 447 krivičnih djela korupcije što je za oko 14 posto više nego 2011. godine, a zbog korupcije je prijavljeno oko 1.000 osoba.

Prema podacima policijskih institucija, došlo je do blagog smanjenja krivičnih djela privrednog kriminala.

Prošle godine registrovano je 1.446 takvih djela, što je za oko dva odsto manje nego u 2011. godini, piše agencija Fena.

U BiH je i dalje prisutan organizovani kriminal, kome pogoduju ekonomska kriza i veliki broj nezaposlenih. Prošle godine je identifikovano više od 1.000 osoba umiješanih u taj oblik kriminala.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE