• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpski narod da izabere Boga"

Srpski narod treba da izabere Boga i bude uz njega, poručio je danas sa Ozrena Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom.

 "Srpski narod da izabere Boga" Izvor: MONDO

Vladika Hrizostom je nakon Svete arhijerejske liturgije, koju je služio u manastiru Ozren povodom Velike Gospojine, istakao da je Bog mjesto za srpski narod.

"Ako smo s Bogom i u Bogu, onda blago nama, onda smo dobar dio izabrali. Ništa ne smijemo pretpostaviti tome - nikakve interese, nikakva bogatstva", rekao je vladika Hrizostom pred više stotina okupljenih vjernika u manastiru Svetog oca Nikolaja na Ozrenu.

Direktor Republičkog sekretarijata za vjere Jovo Turanjanin izjavio je da je arhipastirsko djelovanje vladike Hrizostoma dobrodošlo na ove prostore uz dobar temelj, koji je ostavio njegov prethodnik.

Svetoj arhijerejskog liturgiji, koju je vladika Hrizostom prvi put služio kao novoizabrani episkop zvorničko-tuzlanski, prisustvovao je i savjetnik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević.

Na Ozrenu se povodom Velike Gospojine okupilo više od 30.000 vjernika i drugih građana iz zemlje, okruženja i inostranstva koji su došli da čuju poruke novog vladike.

Za kuma velikogospojinskog slavlja izabran je Duško Jovičić iz ozrenskog naselja Milino Selo u federalnoj opštini Lukavac koji je darovao 500 evra.

U navečerje praznika sinoć je vladika Hrizostom uz sasluženje mjesnog sveštenstva i monaštva služio praznično večernje sa petohljebnicom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE