• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbjegli traže produženje roka za prijave

Udruženje "Održiv povratak" zatražilo produženje javnog poziva izbjeglim iz BiH u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji za pomoć u rekonstrukciji kuća

 Izbjegli traže produženje roka za prijave Izvor: MONDO

Udruženje protjeranih građana opštine Drvar "Održiv povratak" traži od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH da produži javni poziv izbjeglim iz BiH u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji za pomoć u rekonstrukciji stambenih jedinica s ciljem povratka.

Udruženje "Održiv povratak" u saopštenju navodi da veliki broj građana nije dovoljno informisan da rok za prijave ističe 31. avgusta, zbog čega bi mogao biti ugrožen njihov povratak u BiH.

"Upozoravamo i na problem onih koji su se vratili na prijeratna ognjišta, ali žive bez struje, vode, putne komunikacije i posla, jer do sada nisu ništa dobili od domaćih i međunarodnih donatora", ističu iz Udruženja protjeranih.

Izbjegli iz Drvara tvrde da je neophodno voditi računa pri izboru onih kojima će pomoć biti dodijeljena da ne bi došlo do zloupotreba kojim bi isti ljudi dobili sredstva više puta.

"Tražimo od nadležnog ministarstva da provjeri podnosioce zahtjeva, kako pomoć ne bi dobili oni kojima su susjedne zemlje već riješile stambena i druga pitanja", ističu u Udruženju "Održiv povratak".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE