• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U školskim klupama 145.000 đaka

Za 145.000 učenika u 187 osnovnih i 92 srednje škole u RS u ponedjeljak, 2. septembra, počinje nastava u novoj školskoj godini.

 U školskim klupama 145.000 đaka Izvor: MONDO

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija je istakao da je Ministarstvo obezbijedilo besplatne udžbenike za 21.000 učenika prvog i drugog razreda osnovne škole, te da je za te namjene izdvojeno 911.000 KM.

"Ove godine imamo izraženu potrebu za produženim boravkom, koji će biti organizovan u 40 škola za oko 2.600 učenika" rekao je Mutabdžija na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da imaju na umu da počinje nova školska godina i da prilagode brzinu uslovima na putu i saobraćajnoj signalizaciji, pogotovo u blizini škola.

"Našu tradicionalnu akciju `Zaštitimo djecu u saobraćaju`, ove godine smo pokrenuli već 15. avgusta, kada smo sagledali stanje saobraćajne signalizacije u blizini svih škola u Republici Srpskoj", istakao je Jovičić.

On kaže da je uloga MUP-a da ukaže na sve opasnosti koje vrebaju djecu prilikom dolaska u školu i odlaska kući, zbog čega će u drugoj polovini septembra u školama biti organizovana predavanja o bezbjednosti u saobraćaju.

"To ćemo organizovati zajedno sa rukovodstvima škola, pedagozima i policijom u lokalnim zajednicama", naglasio je Jovičić.

On je podsjetio da je MUP prije početka školska godine pokrenuo akciju provjere tehničke ispravnosti autobusa kojima se prevoze đaci, u gradskom i međugradksom saobraćaju.

"Naložene su određene mjere popravke vozila, isključivanje vozila iz saobraćaja i pisanje prekršajnih naloga za one koji nemaju bezbijedna vozila za prevoz putnika, pogotovo đaka", dodao je Jovičić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE