• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska dobila predstavništvo u Solunu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović otvorili su danas Predstavništvo Srpske u Solunu.

 Srpska dobila predstavništvo u Solunu Izvor: MONDO

Predsjednik Dodik je u telefonskoj izjavi Srni iz Soluna rekao da bi ovo predstavništvo trebalo da radi na privrednim i kontaktima u oblasti obrazovanja i kulture, te humanitarnima akcijama.

Dodik je podsjetio da je Vlada Srpske ranije donijela odluku o otvaranju predstavništava u Solunu i Vašingtonu.

"U Solunu promovišemo otvaranje Predstavništva Republike Srpske sa jednim uglednim članom poslovne zajednice, gospodinom Vasiliosom /Lampruom/ koji je bez naknade ustupio prostor Vladi Srpske i sam će rukovoditi određenim poslovima u vezi sa radom Predstavništva", rekao je Dodik.

On je dodao da je danas održan sastanak i sa poslovnom zajednicom iz ovog regiona, koja je iskazala značajan interes za ulaganja i kontakte sa određenim industrijskim kapacitetima kojima Srpska raspolaže.

"Najviše su zainteresovani za oblast šumarstva i prerade drveta. Upravo će ovo predstavništvo pomoći da se ti kontakti intenziviraju i da svakodnevno budu na usluzi", kaže Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da su domaćine informisali o ekonomskom i privrednom sistemu Srpske.

Prema njegovim riječima, nakon ovog sastanka bilo je niz pojedinačno iskazanih interesovanja o tome šta konkretno učiniti u pogledu razvijanja saradnje Srpske i Grčke.

Dodik je najavio da će se večaras sastati i sa predstavnicima lokalne i regionalne vlasti i poslanicima iz grčkog parlamenta. On je dodao da je za sutra predviđen još jedan sastanak sa nosiocima lokalne vlasti.

"Mi se sutra vraćamo u Banjaluku i time završavamo ovu posjetu za koju već sada možemo reći da je veoma uspješna", naglasio je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE