• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mutabdžija: Neće biti otpuštanja nastavnika

Ministar prosvjete RS izjavio je da je u ovoj godini fokus na očuvanju radnih mjesta u obrazovnim ustanovama i da neće biti tehnološkog viška.

 Mutabdžija: Neće biti otpuštanja nastavnika Izvor: MONDO

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija je za "Nezavisne novine" rekao da u ovoj školskoj godini neće prestati sa radom nijedna osnovna škola, već svega pet područnih odjeljenja u opštinama Bileća, Zvornik, Gradiška, Prnjavor i Nevesinje.

Govoreći o studentskom standardu ministar je napomenuo da neće biti povećanja cijena ishrane i smještaja u studentskim domovima u Republici Srpskoj.

"Srpska ima ubjedljivo najniže cijene ishrane i smještaja u regionu.  Kada je riječ o uslovima u domovima, najteža situacija je na Palama i Lukavici, pa je u Lukavici, na primjer, četvrti sprat Elektrotehničkog fakulteta pretvoren u Studentski dom. To su višekrevetna sobe, studenti moraju koristiti zajednički toalet i ukupni uslovi su vrlo loši, ali to je jednostavno realnost", kaže Mutabdžija.

Na pitanje da li je dobio informacije od dva javna univerziteta koji su prekoračili budžet, Mutabdžija je najavio da će naredne sedmice biti održan sastanak sa dva rektora i biti zatražena inforamcija o tome kako je došlo do prekoračenja budžeta u stavki za plate za 3,5 miliona KM i 1,5 miliona KM za materijalne troškove.

"Svjesni smo problema sa kojima se suočavaju univerziteti, ali želimo da se poveća i finansijska disciplina", kaže ministar prosvjete.

Govoreći o povećanju plata prosvjetarima u Srpskoj, Mutabdžija je istakao da to zavisi od procjene stanja budžeta koje vrši Ministarstvo finansija Republike Srpske.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE