• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Za sedam projekata 343.000 KM

U Banjaluci su danas potpisani ugovori o finansiranju projekata sedam nevladinih organizacija, ukupne vrijednosti 343.000 KM

 Banjaluka: Za sedam projekata 343.000 KM Izvor: MONDO

U Banjaluci su danas potpisani ugovori o finansiranju projekata sedam nevladinih organizacija koji bi trebalo da poboljšaju saradnju sa gradskim vlastima s ciljem pružanja bolje podrške građanima.

Ugovore o finansiranju projekata, u koje će ukupno biti uloženo 343.000 KM, potpisali su predstavnici Razvojnog programa UN (UNDP) i nevladinih organizacija u okviru projekta "Jačanje lokalne demokratije LOD 3".

Većina sredstva obezbijeđena je iz predpristupnih fondova EU, a 20 odsto od ukupnog iznosa izdvojio je grad Banjaluka. Pojedinačna vrijednost projekata je od 32.000 do 62.000 KM.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić rekla je da je od 41 pristiglog projekta na javni poziv odabrano sedam najkvalitetnijih, putem kojih će građani dobiti bolje usluge i konkretan doprinos u pogledu bržeg zapošljavanja i samozapošljavanja, te stručne pomoći licima kojima je potrebna, posebno djeci.

Brkićeva je rekla novinarima da se dosadašnjim aktivnostima i saradnjom sa nevladinim organizacijama Banjaluka preporučila da bude lokalna zajednica koja će učestvovati u implementaciji projekata.

Projekt menadžer Samir Omerefendić izrazio je očekivanje da će izabrani projekti pomoći isključenim grupama ljudi da nađu svoje mjesto i da im se olakša život u zajednici u kojoj žive.

Omerefendić, koji je ugovore potpisao u ime UNDP-a, izrazio je zadovoljstvo što drugi put radi sa gradom Banjaluka koji transparentno izdvaja sredstva namijenjena nevladinim organizacijama.

U Banjaluci djeluje više od 800 organizacija civilnog društva, 340 nevladinih organizacija, a oko 50 ih je od interesa za ovaj grad. .

Ugovore su danas potpisali predstavnici organizacije "Dobri medo", Fondacije psihološko savjetovalište "Ipostasis", Udruženja roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama i lica sa invaliditetom "Moja Luka", Omladinskog komunikativnog centra, Humanitarne organizacije "Partner", Udruženja "Sva djeca svijeta" i Udruženja Roma "Veseli brijeg".

Izvršni direktor nevladine organizacije "Dobri medo" Tatjana Kuruzović kaže da je glavni cilj projekta "Edukacija u pružanju usluga dadilja-siguran put do posla" edukacija i obuka osoba srednje životne dobi, te njihovo zapošljavanje.

Nakon potpisivanja ugovora projekt menadžer UNDP-a Samir Omerefendić uručio je Brkićevoj plaketu za aktivno učešće grada Banjaluka u projektu Jačanja lokalane demokratije.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE