• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratak plavih kecelja u školske klupe

Svi učenici prvog razreda Osnovne škole "Petar Kočić" Prijedor školovanje su započeli u školskim uniformama - plavim keceljama.

 Povratak plavih kecelja u školske klupe Izvor: MONDO

Projekat "Počnimo sa dječijim uniformama" Fondacija Arselor Mital Prijedor finansirala je s 3.000 KM.

Direktor škole Gorana Bosančić rekla je da je ideju uvođenja školskih kecelja podržao Savjet roditelja, a da je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u načelu saglasno sa odlukama koje imaju podršku roditelja.

"Uniforme je dobilo svih 110 prvačića u centralnoj školi i svih 57 učenika područnog odjeljenja u Gornjim Orlovcima. Sada namjeravamo vlastitim sredstvima obezbijediti i uniforme za područna odjeljenja u Gornjoj Puharskoj i u Gornjem Jelovcu", najavila je Bosančićeva.

Ona je istakla da je ovo jedna od rijetkih škola u Srpskoj u kojima ne opada broj đaka prvaka.

Direktor "Arselor Mitala" Prijedor Mladen Jelača rekao je da je za njegovu generaciju nošenje školskih uniformi bilo normalno i da se toga perioda i toga običaja mnogi sjećaju s nostalgijom.

"Uniforme štite odjeću učenika i, što je mnogo važnije, smanjuju vidljivost socijalnih razlika među đacima. Simbol su jednakosti djece i znak da su to školska djeca za koju pod školskim krovom treba da vrijede isti uslovi", dodao je Jelača.

On je naglasio da će Fondacija koja djeluje u okviru ove multinacionalne kompanije i dalje podržavati, između ostalog, projekte koji se tiču najmlađih.

"Mi smo tu da podržimo dobre ideje i da pomognemo tamo gdje raspoloživi budžeti nisu dovoljni", kazao je Jelača.

Učiteljica Silvana Batoz pozvala je i ostale škole i potencijalne donatore da prepoznaju značaj ove ideje i da se uniforme uvedu i u drugim školama i obezbijede za sve uzraste.

Fondacija "Arselor Mital" u Prijedoru posluje već sedmu godinu i u brojne projekte do sada je uložila blizu 1,5 miliona maraka. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE