• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Bogdanić novi ministar zdravlja

Doktor Dragan Bogdanić novi je ministar zdravlja Republike Srpske, rekla je danas predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović.

 Dragan Bogdanić novi ministar zdravlja Izvor: MONDO

Cvijanovićeva je istakla da je Bogdanić imenovan na osnovu pribavljenog mišljenja od predsjednika Srpske Milorada Dodika i Narodne skupštine Igora Radojičića.

"S obzirom da Bogdanić dolazi i biće po kvoti iz SNSD-a, danas je održan i sastanak sa ostalim ministrima iz ove stranke koji su obaviješteni o ovom imenovanju", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da će primopredaja biti obavljena početkom sljedeće sedmice.

"Sve proceduralne stvari su ispunjene i Bogdanić će početi raditi kao ministar“, istakla je Cvijanovićeva.

Novi ministar zdravlja izjavio je Srni da je potrebno sagledati stanje i pronaći najbolja rješenja da bude održan zdravstveni sistem.



"Treba sagledati stanje, zatim u saradnji sa Vladom, sindikatom, direktorima zdravstvenih ustanova, kolegama i svim zdravstvenim radnicima pokušati naći najbolja rješenja, održati zdravstveni sistem i pokušati da se stvore pretpostavke da on funkcioniše, te da se u narednom periodu počnu dešavati bolje stvari", rekao je Bogdanić.

Bogdanić je rekao da je dužnost ministra prihvatio na prijedlog predsjednika Vlade Željke Cvijanović i da vjeruje da će imati dobru saradnju i sa premijerom i ostalim ministrima.

Bogdanić je rođen je 5. jula 1965. godine u Tesliću. Medicinski fakultet i specijalizaciju interne medicine završio je u Banjaluci, a subspecijalizaciju kardiologije u Beogradu. Kao ljekar počeo je raditi 1996. godine u DZ Teslić, a potom u ZTC Banja Vrućica. Od 2003. bio je pomoćnik direktora za zdravstvo i član Upravnog odbora Banje Vrućica. Od 2007. godine bio je predsjednik Upravnog odbora, a od 2010. generalni direktor ZC Banja Vrućica.

Bogdanić će dužnost ministra zdravlja preuzeti početkom naredne sedmice.

Premijer RS  Željka Cvijanović u četvrtak je smijenila dosadašnjeg ministra zdravlja i socijalne zaštite Slobodana Stanića, koji je imenovan za vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo.

Premijer Srpske juče je obrazložila da nije moguće da jedan ministar individualno, mimo Vlade, preuzme određene obaveze, ukoliko one nisu u formi odluke, zaključka ili na neki drugi način prihvaćene, te da Vlada nikada nije donijela odluku da će preuzeti obavezu od 36 miliona KM dugovanja zdravstvenih ustanova.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE