• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Sarajevu vanredno stanje zbog pasa lutalica

U Kantonu Sarajevo je vanredna situacija zbog prisustva sve većeg broja pasa lutalica, koji ugrožavaju život i zdravlje ljudi.

 U Sarajevu vanredno stanje zbog pasa lutalica Izvor: MONDO

U posljednje vrijeme zabilježeno je oko 450 ujeda pasa lutalica, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću grada Sarajeva.

Tokom sastanka održanog u prostorijama Gradske uprave, koji je inicirao gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, zaključeno je da Vlada Kantona Sarajevo donese po hitnom postupku uredbu kojom bi se regulisalo uklanjanje pasa lutalica sa sarajevskih ulica.

Na sastanku je dogovoreno da se na osnovu te uredbe donesu i vanredne mjere, u čiju realizaciju bi bili uključeni veterinari i veterinarski inspektori, kafilerija Kantonanog javnog komunalnog preduzeća "Rad" i higijenski servis za hvatanje pasa, koji je nedavno osnovala sarajevska opština Novi Grad.

Da bi se na adekvatan i sistemski način riješio problem pasa lutalica, koji predstavljaju opštu opasnost za građane, a pogotovo djecu, učesnici sastanka su se saglasili da se aktivira postupak za izmjenu i dopunu Zakona o dobrobiti životinja BiH, kao i njegovo usaglašavanje sa zakonima država u regiji, koji uređuju ovu problematiku.

Današnjem sastanku prisustvovali kantonalni premijer Suad Zeljković, nadležni ministri, načelnici gradskih opština, te predstavnici Veterinarske stanice i Veterinarske inspekcije Kantona Sarajevo.

(Srna, Foto: ilustracija Guliver Getty)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE