• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić u Banjaluci na krsnoj slavi RS

Premijer Srbije najavio je da će u Banjaluci prisustvovati obilježavanju Dana Republike Srpske i krsne slave Republike - Svetog arhiđakona Stefana.

 Dačić u Banjaluci na krsnoj slavi RS Izvor: MONDO

On je poslije liturgije u Sabornoj crkvi u Beogradu, rekao da će u Banjaluci u četvrtak, 9. januara, njegova poruka biti da će Srbija nastaviti da podržava i razvija odnose sa Srpskom, "ne dirajući u BiH", imajući u vidu da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma.

Dačić je istakao da Srbija ima specifične interese da sa Republikom Srpskom razvija političku, ekonomsku i svaku drugu vrstu saradnje.

U Banjaluci će u četvrtak, 9. januara, biti obilježen Dan i krsna slava Republike Srpske, a Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Hrista Spasitelja služiće NJegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Program obilježavanja Dana Republike Srpske i krsne slave Republike - Svetog arhiđakona Stefana počeće sutra polaganjem vijenaca na spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci.

Vijenci će biti položeni u 10.00 časova na banjalučkom groblju Sveti Pantelija, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

U 11.00 časova na Trgu palih boraca NOR-a biće položeni vijenci, a u 12.00 časova predviđeno je polaganje vijenaca na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju.

Tom prilikom cvijeće će biti položeno i na grobnici dvanaest banjalučkih beba, a delegacija kabineta predsjednika Republike Srpske položiće u 12.00 časova cvijeće i na Spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka.

U 13.00 časova biće održana sjednica Senata Republike Srpske, a za 14.30 časova predviđena je dodjela odlikovanja u Palati Republike Srpske.

Delegacija Republike Srpske sutra će u 12.00 časova u Modriči položiti vijenac na spomen-obilježje pokojnog predsjednika Srpske Milana Jelića.

U četvrtak, 9. januara, u Saborom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci biće služena Sveta arhijerejska liturgija i obavljen slavski obred.

Liturgiju u banjalučkom Sabornom hramu, koja će početi u 9.00 časova, predvodiće NJegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Istog dana, u 13.00 časova biće održana svečana akademija u Kulturnom centru Banski dvor, a u 15.00 časova biće upriličen svečani prijem u zgradi Vlade Srpske, koji organizuje predsjednik Srpske Milorad Dodik.

(MONDO/Srna, Foto: Beta, arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE