• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"I mi imamo fotografije, ali ih ne šaljemo"

"Glasno i jasno treba reći da su prve žrtve u BiH bili Srbi. Nažalost, izgleda da neki zaboravljaju i koriste svaku priliku da uruše Republiku Srpsku"

 "I mi imamo fotografije, ali ih ne šaljemo" Izvor: MONDO

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora Zdravka Karlica izjavila je danas da boračka udruženja u Republici Srpskoj imaju fotografije koje svjedoče o zločinima počinjenim nad Srbima, ali da im nikad nije palo na pamet da ih nekome šalju.

"Gledajući u medijima kakve čestitke su slale bošnjačke organizacije vlastima u Republici Srpskoj, jako sam bila iznenađena i povrijeđena. Takvim gestom ne doprinosi se pomirenju i suživotu u Republici Srpskoj i BiH", rekla je Karlica novinarima u Prijedoru nakon prijema kod gradonačelnika Marka Pavića povodom Dana Republike.

Ona je dodala da se mora pričati o tome ko je pobio 22.000 Srba.

"Glasno i jasno treba reći da su prve žrtve u BiH bili Srbi. Nažalost, izgleda da neki zaboravljaju i koriste svaku priliku da uruše Republiku Srpsku, a nama koji smo učestvovali i koji smo, takođe, gubitnici u ovom ratu prvo i osnovno je Republika Srpska, pa onda sve ostalo", poručila je Karlica.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić ocijenio je da će ova godina u nekim stvarima biti godina izazova u Prijedoru, ali da su i gradska uprava i ove organizacije sposobne suprotstaviti se svim izazovima.

"Odgovor naš na sve izazove je istina i budućnost našeg grada, dvije najvrednije stvari koje mi njegujemo", istakao je Pavić.

On je ocijenio da boračke organizacije i danas imaju značajno mjesto ne samo kao istorijske kategorije, nego i kao kategorije koje treba da imaju odlučujući uticaj i u stvaranju novih odnosa u Srpskoj i u približavanju Srpske Ervopskoj uniji, kao i u stvaranju prosperitetne opštine, grada i Republike.

"Mi ćemo i ove i budućih godina nastaviti dobru saradnju s ovim organizacijama i nastojati da im pomognemo u rješavanju gorućih problema, a od njih očekujemo puni doprinos u političkoj stabilnosti i podršku najznačajnijim aktivnostima gradske uprave", dodao je Pavić.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Radovan Rajilić najavio je skori završetak spomen-kompleksa "Kameni cvijet" postavljanjem ploče sa 356 imena boraca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu čije porodice danas žive u Prijedoru, pored već uklesanih 570 imena poginulih boraca koji su u prije rata živjeli u Prijedoru.

Osim za ova dva udruženja, Pavić je povodom Dana Republike danas primio i predstavnike udruženja rezervnih vojnih starješina i logoraša.

Članovi delegacije su nakon prijema položili vijence na spomenik "Za krst časni" i prislužili svijeće u spomen-sobi "Kameni cvijet".

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE