• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska za sva vremena

Predsjednik RS Milorad Dodik poručio da ljudi koji žive u RS, bez obzira na vjeru i naciju, treba da imaju slobodan i bezbjedan život.

 Dodik: Srpska za sva vremena Izvor: MONDO

Dodik je istakao da Srpska želi da afirmiše svoje pravo, koje je dobila Dejtonskim sporazumom, da jača sposobnost da vlada i nosi odgovornost za odluke u vezi sa resursima kojima raspolaže.

"Republika Srpska je nesumnjivo mirna zajednica, posvećena svom demokratskom, civilnom, ekonomskom, socijalnom i svakom drugom razvoju", rekao je Dodik na svečanosti uručenja ordenja i priznanja najzaslužnijim ličnostima i ustanovama povodom Dana i krsne slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona Stefana.

Prema njegovim riječima, institucije Republike Srpske ne žele da bilo kome učine bilo šta što nije u skladu s najvišim standardima demokratskog društva, ljudskih prava i civilizacijskog napretka.

"Srpska ima obavezu da brani svoje nadležnosti i značajan dio naših poslova bio je posvećen upravo tome. Republika Srpska nikom ne želi zlo, mi samo želimo da afirmišemo naše pravo i da to pravo bude prihvaćeno od drugih", poručio je Dodik.

Dodik je istakao da je Republika Srpska dovoljan okvir za život svih građana i da je pokazala demokratsko lice i sposobnost da sa drugima gradi zajedničke pozicije i zajednički stav.

Predsjednik Srpske je napomenuo da odlikovanja dodjeljuje u želji da ohrabri one koji su ih dobili da nastave dobru saradnju, ali i da ohrabri druge da vide da će biti zapaženi napori koje čine i dobročinstvo.

Dodik je naglasio da je posebno zadovoljan što je odlikovanja dodijelio dvojici ambasadora, jer je uvjeren da su upravo oni dali značajan doprinos razumijevanju i razvoju saradnje Republike Srpske i njihovih zemalja.

Odlikovani ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov rekao je da orden koji je dobio predstavlja nagradu za međusobne odnose Republike Srpske, BiH i njegove zemlje i njihove saradnje koja će se unapređivati, posebno u ekonomskom, socijalnom i kulturnom planu.

On je istakao značaj politike koju vodi predsjednik Dodik, a koja je doprinijela novom, značajnom investicionom toku u Republici Srpskoj, ali i BiH, te dodao da će insistirati na širenju međusobnih odnosa.

Lučijano Skipione, koji je primio orden u ime bivšeg ambasadora Italije u BiH Rajmonda de Kardone, rekao je da ovo priznanje pokazatelj dobrog rada bivšeg ambasadora i da je Republika Srpska, koja je interesantna za italijanske privrednike, ocijenila njegov rad kao kvalitetan.

(Srna, Foto: Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE