• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traga se za pošiljaocem morbidnih čestitki

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio da nadležne institucije rade na otkrivanju onih koji su poslali "čestitke" s fotografijama ljudskih kostiju

 Traga se za pošiljaocem morbidnih čestitki Izvor: MONDO

Dodik je potvrdio da je i on dobio takve "čestitke" koje je nazvao "morbidnim".

Na "čestitkama", upućenim pred proslavu 9. januara - Dana RS, nalaze se fotografije ljudskih kostiju i leševa i natpis: "Ako obilježavate Dan RS, ne zaboravite - ovo su njeni temelji".

Dodik je rekao da ne želi da pridaje značaj tim porukama koje su, kako je kazao, stigle izvan RS, dodavši da se na taj način ipak "omalovažava RS".

"Naravno da je u toku rata bilo stradanja, ali ovdje se potencira činjenica da je neko drugi stradao, a da Srbi nisu stradali, dok tačno znamo da je stradalo 23.600 vojnika i do 32.000 civila", rekao je predsjednik RS u Banjaluci.

Po njegovim rečima, u sadašnjoj atmosferi "nemoguće je tražiti da BiH bude voljena".

"Najradije tome ne bih dao nikakav značaj, ali to može da ima asocijacije i na neke druge odnose u BiH. Nemoguće je da se Republika Srpska - kao dejtonski ustavna, međunarodno verifikovana kategorija, prostor koji postoji - na taj način omalovaža, a da BiH, prema njihovom mišljenju, treba da bude voljena i da se sve zaustavi na tome", rekao je Dodik.

On smatra da je u "čestitkama" vidna "promocija mržnje i netrpeljivosti".

"Mislim da onaj ko mrzi, ima problem, a ne onaj kome je mržnja upućena. S dostojanstvom slavimo Dan RS i od toga nećemo odustati", poručio je Dodik.

Naglasio je da zbog proslave Dana republike u RS niko nije ugrožen, dodavši da "nije siguran da je situacija takva tamo odakle dolaze te "čestitke".

Predsjednik RS je poslije sjednice Senata najavio da će na novoj sednici tog tijela biti razmotren položaj Srba u Federaciji BiH.

"Postoje utvrđeni podaci o šest hiljada Srba stradalih u federalnom Sarajevu tokom posljednjeg rata i postoje inicijative da se na prostoru Istočnog Sarajeva napravi memorijalni centar posvećen tom stradanju", kazao je Dodik.

(Beta, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE