• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska slavi 22. rođendan

Republika Srpska danas proslavlja Dan Republike i krsnu slavu - Svetog arhiđakona Stefana i 22 godine od osnivanja.

 Srpska slavi 22. rođendan  Izvor: MONDO

U Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci počela je Sveta arhijerejska liturgija, koju povodom Dana i krsne slave Republike Srpske predvodi Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, uz sasluženje arhijereja Srpske pravoslavne crkve.

Liturgiji prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Srpske Igor Radojičić, republički ministri, ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković, kao i više stotina vjernika.

U okviru svečanosti obilježavanja Dana i krsne slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona Stefana, u Kulturnom centru Banski dvor biće održana svečana akademija, a potom svečani prijem u zgradi Vlade Srpske, koji organizuje predsjednik Republike Milorad Dodik.

Obilježavanju Dana i krsne slave Republike Srpske prisustvovaće najviši zvaničnici Srpske, dok je iz Srbije najavljeno prisustvo premijera Ivice Dačića, ministra pravde i državne uprave Nikole Selakovića i ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorane Mihajlović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Republiku Srpsku vlast gradi za sva vremena i da ljudi koji tu žive, bez obzira na vjeru i naciju, treba da imaju slobodan i bezbjedan život.

On je istakao da Srpska želi da afirmiše svoje pravo, koje je dobila Dejtonskim sporazumom, da jača sposobnost da vlada i nosi odgovornost za odluke u vezi sa resursima kojima raspolaže.

Premijer Srpske Željka Cvijanović istakla je da je od velike važnosti da se obilježava Dan Republike i da se u budućem periodu unapređuju i njeguju sve vrijednosti Srpske.

"Treba da razumijemo da Srpska jeste mlado društvo, ali sa mnogo šansi i mogućnosti za buduće djelovanje i postojanje", rekla je Cvijanovićeva.

Sveta arhijerejska liturgija biće služena u 9.00 časova, svečana akademija u Banskom dvoru biće održana u 13.00 časova, a svečani prijem u zgradi Vlade Srpske u 15.00 časova.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE