• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podrška ranom učenju

Ministarstvo prosvjete i kulture RS realizovaće ove godine, uz partnersku podršku Unicefa, projekat "Povećajmo mogućnosti djeci u BiH za rano učenje".

 Podrška ranom učenju Izvor: MONDO

Projekat će omogućiti da dodatnom predškolskom pripremom budu obuhvaćena djeca u cijeloj Srpskoj.

"Cilj ovog projekta je da proširi dostupnost predškolskih programa djeci uzrasta od pet do šest godina sa posebnim naglaskom na pripadnike romske populacije i na djecu sa poteškoćama u razvoju", rekla je Srni načelnik Odjeljenja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske Nataša Cvijanović.

Prema njenim riječima, tokom pripremnih aktivnosti za provođenje projekta sa predstavnicima lokalnih vlasti sa područja Banjaluke, Bijeljine, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Foče, kao i rukovodiocima vaspitno-obrazovnih ustanova izabrana je 41 ustanova u kojoj će se program realizovati u periodu od 20. januara do 6. juna ove godine.

"Uz program pripreme u godini pred polazak u školu, koji se već tradicionalno organizuje od 1. marta do 31. maja svake godine u svim predškolskim ustanovama Republike Srpske u javnom sektoru, ovaj novi program biće dodatna podrška povećanju obuhvata djece predškolskog uzrasta nekim od predškolskih programa", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da djeca koja ne budu uključena u januaru u program, mogu sačekati mart, kada će se program organizovati u predškolskim ustanovama svaki radni dan u trajanju od po tri sata dnevno.

Projekat "Povećajmo mogućnosti djeci u BiH za rano učenje" na području Srpske biće realizovan u Banjaluci u osnovnim školama "Stanko Rakita", "Milan Rakić", "Desanka Maksimović", "Petar Kočić", "Jovan Dučić", "Miroslav Antić", "Mladen Stojanović", "Ivo Andrić", "Jovan Cvijić", "Đura Jakšić", "Branko Ćopić", "Vuk Stefanović Karadžić", "Petar Petrović Njegoš", "Aleksa Šantić", "Borisav Stanković", te "Zmaj Jova Jovanović".

Program će biti realizovan i u Dječijem vrtiću "Radost" u Prijedoru, u Osnovnoj školi "Kozarac" u Prijedoru, u Dječijem vrtiću "Lepa Radić" u Gradišci, u Osnovnoj školi "Kozarska djeca" u Gradišci, u vrtiću "Naša radost" u Prnjavoru, u Osnovnoj školi "Nemanja Vlatković" u Šipovu, te vritću "Čika Jova Zmaj" u Bijeljini, Dvorovima i Janji kod Bijeljine.

Dodatna predškolska nastava biće organizovana i u područnim odjeljenjima osnovnih škola "Meša Selimović", "Sveti Sava", "Knez Ivo od Semberije", "Petar Petrović Njegoš" u Bijeljini, kao i u vrtiću "Radost" u Bratuncu, Osnovnoj školi "Vasa Pelagić" u Pelagićevu, te područnim odjeljenjima osnovnih škola "Petar Kočić", "Vuk Karadžić" i "Desanka Maksimović" u Zvorniku.

Na području Istočnog Sarajeva program će biti realizovan u osnovnim školama "Sveti Sava", "Jovan Dučić", "Aleksa Šantić", "Petar Petrović Njegoš", te u vrtiću "Sokolac" u Sokocu, Osnovnoj školi "Milan Ilić Čiča Šumadijski" u Han Pijesku, Osnovnoj školi "Rudo" u Rudom, u Centru za rani rast i razvoj u Foči, te u dječijem vrtiću "Naša radost" u Trebinju.

(Srna, Foto: bih-x.info)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE