• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krijumčari oružjem iza rešetaka

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenim za krijumčarenje oružjem i vojnom opremom u Vitezu.

 Krijumčari oružjem iza rešetaka Izvor: MONDO

Sud je pritvorio Mineta Ahmića, Fehima Jahića, Feralda Gazibarića-Gučanina, Jasmina Čejvana i Mehmeda Bisovića, osumnjičene za krivično djelo organizovanog kriminala, u vezi sa krivičnim djelom neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe.

U prijedlogu za određivanje pritvora navodi se da je u neutvrđenom periodu do 15. oktobra 2008. godine, u selu Kruščica, opština Vitez, osumnjičeni Ahmić organizovao zločinačku organizaciju koju su sačinjavali Jahić, Gazibarić-Gučanin, Čejvan, Bisović i druga njemu poznata lica.

U saopštenju iz Suda BiH ističe se da je cilj ove organizacije bio prikupljanje oružja, municije i druge vojne opreme i njihov izvoz u inostranstvo.

U prijedlogu se navodi da su ova lica prikupila oružje i drugu vojnu opremu koju su izvozila licu nastanjenom u Danskoj, dok je osumnjičeni Mehmed Bisović oružje navodno izvozio na Kosovo.

Osumnjičeni Jahić i Ahmić 5. jula ove godine su u selu Kruščica, opština Vitez, prikrivenom istražiocu ponudili veću količinu naoružanja.

Sud je nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Osim toga, Sud je odredio pritvor smatrajući da će osumnjičeni, ukoliko ostanu na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze, te da će uticati na svjedoke i eventualne saučesnike i na taj način ometati tok krivičnog postupka. (agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE