• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrdjena tužba protiv Miloševića

Tužba protiv porodice pokojnog predsjednika SRJ Slobodana Miloševića potvrdjena je u Drugom opštinskom sudu u Beogradu.

 Potvrdjena tužba protiv Miloševića Izvor: MONDO

Protiv članova porodice pokojnog predsjednika SRJ Slobodana Miloševića, kao njegovih nasljednika, pokrenut je postupak radi utvrđivanja ništavosti ugovora o otkupu kuće u Tolstojevoj 34 na Dedinju, izjavila je portpaol Drugog opštinskog suda u Beogradu Marina Klarić - Živković.

U pitanju je parnični postupak, koji će 17. decembra krenuti ispočetka, jer je pravosnažna presuda, kojom je utvrđena ništavost tog posla, odnosno poništen ugovor o prodaji državne vile Miloševiću, ukinuta u postupku revizije pred Vrhovnim sudom Srbije, objasnila je sudija Klarić - Živković, koja je izrekla tu presudu.

Republički javni pravobranilac tužbom protiv Miloševićevih nasljednika traži od suda da utvrdi apsolutnu ništavost tog posla, kao suprotnog prinurnim propisima, odnosno nezakonitog, precizirala je Klarić - Živković.

Ona je ukazala da je država Srbija prvobitno tužila Slobodana Miloševića kao potpisnika ugovora i dodala da je posle Miloševićeve smrti i prekida koji je trajao zbog utvrđivanja nasljednika, postupak nastavljen protiv njegove supruge Mire Marković i djece Marije i Marka Miloševića.

U ovom postupku se ne utvrđuje njihova odgovornost za prenos sporne imovine već se utvrđuje da li je ta imovina stečena na zakonit način, naglasila je Klarić - Živković.

Istakla je da oni nisu tuženi kao izvršioci krivičnog djela, kako su to pojedini mediji juče pokušali da predstave, već kao naslednici vile za koju država, odnosno republički javni pravobranilac tvrdi da je stečena na nezakonit način, a koja jedino sudskom presudom može da se vrati u svojinu državi.

Pošto je u pitanju parnični postupak prisustvo Markovićeve, Marije i Marka Miloševića nije neophodno, kazala je Klarić - Živković, i dodala da su kao njihovi pumonoćnici u predmetu prijavljeni advokati Moma Raičević i Svetislav Stevanović.

Milošević, odnosno njegovi nasljednici, tuženi su jer je ugovor o otkupu kuće, prema tužbi javnog pravopranilaštva, sklopljen suprotno Zakonu o stanovanju, pošto je pokojni predsednik tada već imao jedan otkupljeni stan u vlasništvu, u istoj ulici.

Beogradski mediji su prenijeli da je Milošević spornu kuću od oko 100 kvadrata otkupio za oko 2.000 evra.

(Tanjug/Na slici: Marko Milošević)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE