• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS nastavlja saradnju sa Haškim tribunalom

Srpska obavezna da ispuni obaveze prema Tribunalu u Hagu.

 RS nastavlja saradnju sa Haškim tribunalom Izvor: MONDO

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Izvještaj o saradnji institucija RS sa Haškim tribunalom od 1. aprila do 30. juna, kojim se obavezuju sve institucije vlasti RS da nastave sa ispunjavanjem obaveza prema ovom sudu.

Obrazlažući narodnim poslanicima Izvještaj, koji je usvojen bez skupštinske rasprave, savjetnik direktora Sekretarijata Vlade RS za odnose sa Haškim tribunalom i istraživanje ratnih zločina Cvjetko Savić podsjetio je da je Vlada RS na sjednici 21. avgusta usvojila zaključak kojim obavezuje sve institucije vlasti RS, a posebno MUP RS i Sekretarijat da nastave sa ispunjavanjem obaveza prema Hagu.

Prema njegovim riječima, u Izvještaju su posebno prikazane aktivnosti Radne grupe Vlade RS za provođenje akcionog plana za ostvarivanje potpune saradnje sa Haškim tribunalom, aktivnosti MUP-a RS i Sekretarijata.

"Riječ je o obavljanju redovnih aktivnosti. Iz ovog perioda izdvajamo samo dva događaja - hapšenje Stojana Župljanina 11. juna u Pančevu, te posjetu predsjednika Haškog tribunala Fausta Pokara 20. maja BiH, u okviru koje je posjetio opštinu Foča", istakao je Savić.

On je dodao da su u Izvještaju na dosadašnji uobičajen način prikazane aktivnosti institucija koje su na bilo koji način ostvarivale saradnju u ovom periodu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE