• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mujaj i dalje u životnoj opasnosti

Povrijeđeni Fatmir Mujaj poslije operacije osjeća se za nijansu bolje, ali je i dalje u životnoj opasnosti

 Mujaj i dalje u životnoj opasnosti Izvor: MONDO


Fatmir Mujaj, koji je teško ranjen u pucnjavi u sarajevskom klubu "Inkognito", nakon operativnog tretmana osjeća se za nijansu bolje, ali je i dalje u životnoj opasnosti - izjavila je jutros portparol Kliničkog centra Koševo Biljana Jandrić.

Prema njenim riječima, Mevludin Kadrić, koji je ranjen u stopalo, osjeća se bolje.

Ostalih petoro povrijeđenih zbrinuto je u bolnici "Prim. dr Abdulah Nakaš", nakon čega je samo Ahmet Selimović zadržan na daljem bolničkom liječenju zbog rane na natkoljenici i loma bedrene kosti.

Fatmir Mujaj, bliski saradnik Nasera Keljmendija i Muhameda Ali Gašija, teško je ranjen u mafijaškom obračunu u sarajevskom klubu "Inkognito", koji se desio u noći između subote i nedjelje.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Dragan Mioković rekao je jutros Srni da policija nema novih detalja u vezi sa pucnjavom u sarajevskom naselju Grbavica i dodao da je intenzivna policijska istraga u toku.

Kako je sinoć saopšteno iz kantonalnog MUP-a, policija intenzivno traga za Elvisom Hodžićem (33), Mersedom Hadžićem (32) iz Tuzle i Osmanom Vantićem (25) iz Kalesije, koji se direktno povezuju sa pucnjavom u "Inkognitu", ali i za Fikretom Kajevićem, te vlasnikom hotela "Akva" Bahrijom Kačaporom, za koje se smatra da bi mogli dati korisne informacije istražnim organima.

Prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih istrazi, meta ovog napada bio je Fatmir Mujaj, dok su ostala lica slučajno zadobila povrede od rikošeta ispaljenih hitaca, polomljenog stakla, kao i u gužvi koja je nastala nakon pucnjave.

Komentarišući spekulacije prema kojima je ovaj oružani incident "uvod u u sukob suprotstavljenih kriminalnih klanova u Sarajevu", Mioković je rekao da policija trenutno ne raspolaže saznanjima niti dokazima koji bi mogli da potkrijepe tvrdnju da je "započeo sarajevski mafijaški obračun".

"Policija preduzima sve potrebne mjere kako bi otklonila tu opasnost, odnosno svojevrsnu osvetu koja bi mogla da uslijedi nakon razgovora koji su objavljeni na televiziji" - rekao je Mioković novinarima, komentarišući prilog FTV-a u kojem su objavljeni razgovori između Muhameda Alija Gašija i njegovih ljudi, u kojima su se čule prijetnje, a pominjane su i moguće likvidacije lica koja su bila bliska sa sarajevskim kriminalcem Ramizom Delalićem Ćelom, koji je u međuvremenu ubijen.

U sarajevskim kriminalnim krugovima Mujaj se pominje kao "vojnik albanske mafije", koji je hapšen prilikom prošlogodišnje akcije federalne Uprave policije na razbijanju zločinačke organizacije osumnjičene za više krivičnih djela, a koja su se dovodila i u vezu sa ubistvom Delalića, čiji su bliski saradnici bili upravo Elvis Hodžić i Fikret Kajević.

Mujaj je poznat policiji i po pucnjavi od prije tri godine ispred Keljmendijevog hotela "Kasa Grande" na Ilidži, gdje je došlo do vatrenog obračuna između njega sa jedne i Mirze Zahirovića i Armina Babića sa druge starne, a koji su, navodno, pucali po nalogu Delalića i Amira Pašića Faće.

Elvisa Hodžića, jednog od napadača na Mujaja, policija dovodi u vezu i sa prošlogodišnjom pucnjavom na Baščaršiji kada je zajedno sa Pašićem, Kenanom Čavkom, Alenom Grbom i Jasminom Ćatićem Bombom pokušao ubiti Muhameda Alija Gašija, koji se uspio izvući, ali je tom prilikom bio ranjen njegov prijatelj Amir Kasumić i slučajni prolaznik Nedžad Smajlović.

Pucnjava u "Inkognitu" pokrenula je talas rasprava na sarajevskim internet forumima, a neki od forumaša su najavili da će napraviti popis "opasnih" objekata u Sarajevu, čiji su vlasnici, najvjerovatnije, izloženi stalnom reketiranju od članova sarajevskih, sandžačkih ili albanskih kriminalnih grupa.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE