• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uкinut pritvor "falsifikatorima" dokumenata

Sud BiH ukinuo je pritvor Vlastimiru Lazareviću, Vasiliju Saviću i Željku Vidoviću osumnjičenim za falsifikovanje CIPS dokumenata

 Uкinut pritvor "falsifikatorima" dokumenata Izvor: MONDO

Sud BiH ukinuo je pritvor Vlastimiru Lazareviću, Vasiliju Saviću i Željku Vidoviću, osumnjičenim za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Sud je izrekao i mjere zabrane koje uključuju da se Lazarević i Savić moraju redovno javljati u Policijsku stanicu Bijeljina, a Vidović u Policijsku stanicu Zvornik.

Osumnjičenima se zabranjuje kontaktiranje ili uplitanje na bilo koji način sa licima koje su potencijalni svjedoci ili osumnjičeni u ovom predmetu, a posebno zaposlenim u CIPS-u Bijeljina.

Naloženo im je da o predmetu ni sa kim ne razgovaraju, osim sa svojim braniocem.

Osumnjičenim se nalaže i da strogo postupaju u skladu sa naredbama i pozivima Suda BiH kojima se mijenjaju uslovi ili ukidaju ove obaveze ili kojima se zahtijeva njihovo prisustvo u Sudu, kao i da budu dostupni Tužilaštvu kada i gdje je to potrebno u svrhu istrage bez obzira na njihovo pravo na ćutnju.

Ove obaveze trajaće dok za njima postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude. Provođenje ovih obaveza biće kontrolisano svaka dva mjeseca.

Vidoviću je izrečena i zabrana napuštanja mjesta boravišta bez prethodnog odobrenja Suda, oduzimanje putnih isprava, lične karte i vozačke dozvole BiH i Hrvatske, uz zabranu izdavanja novih putnih isprava, te zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH.

Osumnjičenima će biti određen pritvor, ako prekrše obaveze nametnute ovim rješenjem.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE